Kylling og bok choy i teriyakisaus er en nydelig, japansk rett, som er rask å lage. Alt deles opp og gjøres klart, før stekingen starter. Oppskriften er passe til 4 personer.
Teriyakisaus:
2 ss riseddik
2 dl soyasaus
1 dl flytende honning
2 ss revet, fersk ingefær
4 fedd finhakket hvitløk
2 ss sesamolje
4 ss kaldt vann
2 ss maizennamel
Rør sammen ingefær, hvitløk, riseddik, soyasaus, honning og sesamolje og sett til side, mens du starter på resten av retten.
4 kyllingbryst i strimler
1 pk shitakesopp i terninger (eller aromasopp)
1 rødløk i strimler
2 bok choy i skiver
1 rød paprika i strimler
2 vårløk i strimler
2 ss sesamfrø
Brun sopp, kylling og rødløk i litt sesamolje blandet med rapsolje i en varm stekepanne til kyllingen er gyllen.
Hell over sausen og rør det godt sammen.
La retten koke i 5 minutter. Tilsett bok choy og paprika og kok i 2 minutter til.
Serveres med ris eller nudler, som lages etter anvisning på pakken.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.