Kylling- og paprikawok

Kylling- og paprikawok

Kylling- og paprikawok er veldig populært hos oss. Denne retten har litt sting av chili, men du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justere chilimengden. Du behøver ikke å salte den heller, siden både fishsauce og fond eller ev. buljongterning smaker salt. En god fishsauce er laget av sardiner og fås kjøpt i asiatiske butikker. Denne oppskriften passer til 4 personer, men er enkel å tilpasse flere eller færre.

4 kyllinglårfileter i strimler

Litt nøytral olje

1 finhakket løk

2 finhakkede hvitløksfedd

1 finhakket chili

1 glass rød currypaste

2 ss kyllingfond (eller 1 buljongterning)

1 ss revet ingefær

1 boks kokosmelk

2 ss fishsauce av god kvalitet

1 lime, kun saften

1 rød paprika i strimler

Litt fersk, finhakket koriander

Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme og stek kyllingen til den begynner å få en gyllen farge. Tilsett løk, hvitløk, chili, currypaste og ingefær. Hell i kokosmelk og kyllingfond, kok opp og tilsett fishsauce, limesaft og paprika. La det koke i ca. 5 minutter, før du rører inn finhakket koriander og server med ris eller nudler, om du foretrekker det.

Kylling- og paprikawok
Kylling- og paprikawok

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese