Kylling Swahili er, som mange andre matretter fra dette området, en blanding av inspirasjon fra India, Midtøsten og flere andre land ved det indiske hav.
Oppskriften er passe til 4 personer.
Kylling Swahili:
1 kg kylling lårfilet uten skinn
2 dl yoghurt naturell
2 dl kokosmelk
4 ts paprika
2 ts salt
2 ss tamarindpasta
1 ts sort pepper pulver
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss revet ingefær (ev. 1 ts ingefærpulver)
2 ts gurkemeie
2 ts spisskummen
4 ts tomatpuré
2 ts kanel
2 ss limejuice
6 ss peanøttolje (ev. rapsolje) til steking/grilling
Lag et par riller på hvert kyllingstykke og sett dem til side.
Bland alle ingrediensene, bortsett fra oljen og legg i kyllingen. Pass på at alle kyllinglårene er godt dekket, også i alle rillene. Dekk til og la stå i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten.
Varm opp grillen eller stekepannen. Smør med olje, ta hver kyllingbit, fjern overflødig marinering og legg bitene på grillen eller stekepannen. Snu kyllingen jevnlig til den er gjennomstekt.
Hell resten av marinaden og 2,5 dl vann i en kjele, varm opp på lav varme og kok på lav temperatur mens du rører jevnlig i ca. 10 minutter.
Server kyllingen med sausen, kachumbari og wali (ris).
Kachumbari:
1 agurk i terninger
2 tomater i terninger
1 rødløk i terninger
1-2 grønne chili, finhakket
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Dressing:
1 hvitløksfedd finhakket
1 dl olivenolje
2 ss ferskpresset sitronsaft
2 ss mangoeddik
1 ss honning
2 ss finhakket koriander
Saft fra 1 lime
Salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Wali:
3 dl basmatiris, skylt, bløtlagt i vann i tjue minutter og silt av
6 dl kokosmelk
1/2 ts salt
1 finhakket vårløk til pynt
Rør sammen ris, kokos og salt i en kjele, Kok langsomt opp og la det koke på lav varme til risen er gjennomkokt. Rør av og til, så risen ikke legger seg ved.
Hell over i en bolle og pynt med vårløkstrimler.
Kylling Swahili serveres også ofte med ugali, chapati eller naan, som du finner oppskrift på her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.