Kylling tikka masala er kyllingkjøtt marinert i en blanding av yoghurt og forskjellige krydder, servert i en deilig tomatsaus. Oppskriften er passe til 4 personer.
800 g lårfilet, ev. brystfilet, delt i mindre biter
Marinade:
1 dl yoghurt naturell
1/2 sitron, kun saften
3 cm frisk ingefær, finrevet
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
Bland sammen ingrediensene til marinaden og rør inn kyllingen. Sett det kaldt, helst til neste dag. Brun kyllingen i nøytral olje og legg den til side til sausen er klar.
Saus:
2 løk i strimler
2 fedd hvitløk, finhakket
3 cm frisk ingefær, finrevet
4 ss raps- eller solsikkeolje
1 ts malt spisskummen
1 ts revet muskat
2 ts gurkemeie
2 ts chilipulver
1 ss garam masala
1 boks hermetiske tomater, helst Mutti
2 dl yoghurt naturell
100 g mandelmel
1 rød paprika, finstrimlet
Tilbehør:
1 neve frisk koriander, grovhekket
100 g cashewnøtter, ristet i tørr panne
Fres løk, hvitløk og ingefær i oljen, på middels varme til løken begynner å bli gyllen. Tilsett krydderet, tomatene og yoghurten, kok opp og la sausen småkoke noen minutter før du tilsetter mandelmel, paprika, kylling og resten av marinaden. La det småkoke i ca. 10 minutter og smak til med salt og ev. mer krydder, om du ønsker det.
Dryss over nøtter og koriander ved servering.
Server kylling tikka masala med ris, kokt etter anvisning på pakken, nan, raita og mangochutney.
Du finner mange velsmakende og spennende matretter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.