Kyllingconfit med madeirasaus, ovnspoteter og gulrot- og persillerotpuré er en perfekt kombinasjon. Du får kjøpt ferdig kyllingconfit i velassorterte dagligvareforretninger, men det er enkelt å lage selv også. Om du ikke får tak i andefett (fås i glass på Meny), kan du bruke mild olivenolje, med nesten like godt resultat.
Kyllingconfit:
50 g grovt havsalt
2 ss rosmarin, ferske
Andefett, ev. olivenolje
6 fedd hvitløk, uskrelt
2 stilker rosmarin
1 ss timian
hel sort pepper
Skyll vekk saltblandingen under rennende kaldt vann og klapp lårene tørre med kjøkkenpapir.
Legg lårene over i en passe stor gryte, tilsett knuste hvitløkfedd, urter, pepper og andefett. Lårene må være helt dekket av fettet. Dett på lokk og la de stå i ovnen i 2,5 time, eller til lårene er møre på 130 grader.
Løft lårene opp av fettet. Legg dem med skinnsiden opp i en ildfast form og stek videre på 220 grader, til lårene er gylne og sprø. Det tar ca. 10 minutter.
Madeirasaus
2 sjalottløk
Smør til steking
1/2 ss tomatpuré
1.5 ss hvetemel
3.5 dl kyllingkraft
2 dl madeira
2 ss soyasaus
Salt og hvit pepper
1.5 ss smør
Finhakk løken og fres den i smør til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i 30 minutter før den siles.
Visp inn smør rett før servering.
Gulrot- og persillerotpuré:
Start med å skrelle og dele gulrøtter og persillerøtter i terninger. Jeg beregner 1 liten rot per person, så 4 pers. trenger 2 gulrøtter og 2 persillerøtter. Terningene legges i en kjele, med litt finhakket hvitløk. Fyll på fløte til det nesten dekker. Kok opp på middels temperatur, så ikke fløten legger seg ved. Kokes til terningene er møre og kjøres til fin mos med stavmikser eller i en blender. Gulrot og persillerotpuré smakes til med salt og pepper og serveres varm.
Server kyllingconfit med madeirasaus, ovnspoteter og gulrot- og persillerotpuré med valgfrie poteter. Du finner mange spennende varianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.