Kyllinggryte med risoni eller orzo er en velsmakende rett, som er rask å lage. Risoni (orzo) er pasta formet som riskorn, som har lange tradisjoner i middelhavslandene og du får kjøpt dem i matbutikken. Risoni smaker aller best, om du rister den litt i en tørr panne, før du koker den. Du kan gjøre retten mer eller mindre sterk, ved å justere mengden chiliflak. Det er viktig å bruke fetaost i olje, siden oljen brukes til å steke både løken og kyllingen i. Oppskriften er passe til 4 personer.
2,5 dl risoni (orzo)
600 g kylling lårfilet
1 ts tørket oregano
1 ts røkt paprikapulver
1/4 ts chiliflak
1 løk i strimler
1 ts pepper
2 ss olivenolje
3 båter hvitløk
250 g søte minitomater, delt i 2
5 dl kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond eller buljong
50 g sorte oliven i skiver
1 glass fetaost i olje
1 neve frisk basilikum
Fremgangsmåte:
Varm en sautépanne eller gryte og rist tørr risoni til den er gyllen, før du heller den over i en bille til senere.
Del kyllingen i mindre biter og krydre dem med oregano, paprika, chili og pepper.
Sil oljen fra fetaosten over i stekepannen, tilsett kyllingen og brun bitene godt på alle kanter, før du legger dem over på en tallerken til senere.
Hell resten av oljen i stekepannen, tilsett løk og hvitløk og fres det til løken har blitt blank og litt gjennomsiktig. Tilsett tomater, kraft og risoni, kok opp og legg i kyllingbitene. Sett på lokk og la det småkoke i 15 minutter, til risonien er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Skru av ovnen og dryss over feta, oliven og basilikumblader.
Du finner flere spennende og velsmakende pastaretter her og flere alt-i-en-formretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.