Kyllinggryte med risoni

Kyllinggryte med risoni

Kyllinggryte med risoni eller orzo er en velsmakende rett, som er rask å lage. Risoni (orzo) er pasta formet som riskorn, som har lange tradisjoner i middelhavslandene  og du får kjøpt dem i matbutikken. Risoni smaker aller best, om du rister den litt i en tørr panne, før du koker den. Du kan gjøre retten mer eller mindre sterk, ved å justere mengden chiliflak. Det er viktig å bruke fetaost i olje, siden oljen brukes til å steke både løken og kyllingen i. Oppskriften er passe til 4 personer.

2,5 dl risoni (orzo)

600 g kylling lårfilet

1 ts tørket oregano

1 ts røkt paprikapulver

1/4 ts chiliflak

1 løk i strimler

1 ts pepper

2 ss olivenolje

3 båter hvitløk

250 g søte minitomater, delt i 2

5 dl kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond eller buljong

50 g sorte oliven i skiver

1 glass fetaost i olje

1 neve frisk basilikum

Fremgangsmåte:

Varm en sautépanne eller gryte og rist tørr risoni til den er gyllen, før du heller den over i en bille til senere.

Del kyllingen i mindre biter og krydre dem med oregano, paprika, chili og pepper.

Sil oljen fra fetaosten over i stekepannen, tilsett kyllingen og brun bitene godt på alle kanter, før du legger dem over på en tallerken til senere.

Hell resten av oljen i stekepannen, tilsett løk og hvitløk og fres det til løken har blitt blank og litt gjennomsiktig. Tilsett tomater, kraft og risoni, kok opp og legg i kyllingbitene. Sett på lokk og la det småkoke i 15 minutter, til risonien er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Skru av ovnen og dryss over feta, oliven og basilikumblader.

 

Kyllinggryte med risoni
Kyllinggryte med risoni

 

Du finner flere spennende og velsmakende pastaretter her og flere alt-i-en-formretter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese