Kyllinglår fylt med hvitløkskrem er en rett med elementer fra flere av Middelhavslandene. Hvitløkskremen er lettlaget og dyttes under skinnet på kyllingen.
Potetene:
200 – 250 g potet per person, delt i 2 eller 4
Olivenolje
Salt (jeg har brukt svart Himalayasalt)
Risle litt olje i langpanna og legg i potetene. Rør i potetene, så de blir dekket av olje på alle kanter og dryss over salt. Stek dem på 220 grader til de er møre. Sjekk med en spiss kniv.
Ratatouille:
Olivenolje til steking
1 rød paprika i strimler
1 pk aromasopp i skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk i strimler
4 tomater i terninger
1 potte frisk basilikum, finhakket
1/2 dl parmesan, revet
Grønnsaksfond
Nykvernet pepper
Fres løk, paprika og hvitløk i olje i en gryte, til løken er gyllen og myk. Tilsett tomater og fond, og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett basilikum og parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Hvitløkskrem:
140 g ricotta
6 hvitløksfedd, finhakket
6 ss basilikum, finhakket
1 ts dijonsennep
6 ss bladpersille, finhakket
60 g parmesan, revet
Til formen:
4 kyllinglårfileter med skinn (ev. kyllingbryst)
1 dl rosevin
salt og pepper
Kjør alle ingrediensene til hvitløkskremen i en foodprosessor eller bruk stavmikser. Lag en lomme mellom skinnet og kjøttet med fingrene og fyll kremen under skinnet + litt på toppen. Legg kyllinglårene i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
Hell over vin og stek på 180 grader i ca. 40 minutter. Om du bruker steketermometer, skal kjernetemperaturen være 72 grader.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.