Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing er aller best når du steker kyllinglårene selv, men du kan bruke ferdiggrillede lår om du har dårlig tid. Oppskriften er passe til 4 personer som lunsj.
Mangosalaten:
Salatblader, f.eks. isberg
1 mango, strimlet
1/2 agurk
Bland ingrediensene til salaten i en bolle.
Dressingen:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Kyllinglårene:
4 kyllinglår
1/2 beger yoghurt naturell eller lettrømme
1 ss hvitløk fra tube, ev. finhakket hvitløk
1 ss malt ingefær
2 ts røkt paprika
2 ts harissa
Salt og pepper
Bland yoghurt naturell eller lettrømme med hvitløk, ingefær, 1 ts røkt paprika og harissa. Smak til med salt og pepper og fordel blandingen over kyllinglårene. De kan gjerne få marinere i blandingen over natten om du har tid.
Risle en form med litt nøytral olje, legg i kyllinglårene og sett i ovnen på 210 grader i 30-40 min. Lårene skal være saftige, men gjennomstekte, så sjekk med en spiss kniv.
Server kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing og pynt gjerne med litt frisk koriander. Det smaker godt med hvitløksbaguetter til.

Du finner flere spennende og velsmakende retter med kylling her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.