Kyllingnuggets

Kyllingnuggets er vanlig fastfood. De ble utviklet på 1950-tallet av Robert C. Baker, en matvitenskapsprofessor ved Cornell University. Oppskriften er passe til 4 pers.

600 g lammekjøttdeig

Salt og pepper

3 egg

7,5 dl frityrolje (solsikke eller raps, eller en blanding)

3 dl hvetemel

3 dl panko eller strøkavring

Bland kjøttdeigen med salt og pepper til den blir smidig. Form små kjøttboller.

   

Vend dem først i hvetemel, så i sammenvispet egg og til slutt i griljermel. Fritér bollene i varm solsikkeolje til de blir gylne, sprø og gjennomstekte. Ta dem ut av oljen med en hullsleiv og la overflødig olje renne av på tørkepapir. Dryss over litt ekstra salt.

Server kyllingnuggets med en god salat og dip du liker. Du finner flere oppskrifter nedenfor.  Server også med pommes frites, pommes noisettes eller en annen potetvariant du liker.  Du finner oppskrift på mange spennende varianter her.

Chick-Fil-A saus:

1 dl majones

2 ss BBQ saus

1,5 ss honning

2 ts dijonsennep

1 ts hvitvinseddik

Bland alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.

 

Honey Mustard Dippingsaus:

1 dl majones

2 ss engelsk sennep

1 ss dijonsennep

1 ss honning

Bland alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.

Blåskimmeldressing:

1 dl kopp rømme

1 dl majones

1/2 dl melk

1 dl smuldret blåmuggost

1/2 dl hvitvinseddik

2 ss hakket gressløk

1 ts hvitløkspulver

Salt og pepper

Bland alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.

Sweet chilisaus:

1/2 dl riseddik

1/2 dl sukker

1 ss sambal oelek

1/2 dl vann

1/2 ss maisstivelse + 1 ss vann

Bland riseddik, sukker, vann og sambal oelek i en liten kjele. Varm opp og rør på middels varme til sukkeret er helt oppløst. Bland maisenna med vann til den er oppløst, hell den over i kjelen under omrøring og fortsett å røre mens du koker opp. Avkjøl og server.

KFC-saus:

1 pose majones

3 ss brunt sukker

2 ss dijon sennep

1/2 ts liquid smoke

2 ts hvitvinseddik

1 ts paprikapulver

Salt og pepper

Rør alt sammen og smak til med salt og pepper. KFC-saus serveres kald eller romtemperert.

Aioli:

1 egg

2 cm hvitløk fra tube

1/2 sitron, kun saften

1/2 dl extra virgin oliven olje

1,5 dl rapsolje

1 klype salt

Legg alle aioliingrediensene i et litermål. Kjør med stavmikser, start helt i bunnen og jobb deg oppover, etter hvert som blandingen blir til aioli.

Her kan du se hvor enkelt det kan gjøres 😊

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese