Kyllingsalat er deilig som pålegg, som en del av et koldtbord eller en til en dansk frokost. om du har rester etter en kalkunmiddag, kan du bruke det i stedet, men da trenger du ikke å koke kjøttet i buljong.
300 g kyllingbryst
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
100 g bacon, i skiver
250 g sopp, delt i skiver
100 g hvit asparges fra boks, avrent
1 ts karri
1 ts dijonsennep
1/2 dl majones
1 dl crème fraîche
3 vårløk i strimler
salt og pepper
Kok høne- eller kyllingbryst mørt i en kjele med grønnsaksbuljong. Det tar ca. 20 min. Skjær kyllingen i terninger og la den avkjøles litt.
Legg baconet på en bakepapirkledt stekeplate og sett i ovnen på 200 grader, til det er gyllent og sprøtt. Løft baconet over på et kjøkkenpapir og legg soppen på det samme bakepapiret, så den kan steke i det samme fettet. Om det er for lite fett, kan du tilsette 1 ss smør. Sett brettet tilbake i ovnen og rør litt av og til, så soppen blir jevnt stekt.
Rør sammen majones, crème fraîche, karri, sennep, salt og pepper. Rør inn resten av ingrediensene og la kyllingsalaten stå kaldt til den skal brukes.
Du finner flere oppskrifter på hjemmelaget pålegg her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.