Kyllingsatay

Kyllingsatay er en virkelig koserett, som er en av favorittrettene til den yngste broren min. Oppskriften er passe til 4 personer.

800 g kyllingfilet

Marinade:

Start med å lage marinaden til kyllingfileten:

1 dl Ketjap Manis

2 ts hvitløk fra tube

1 ts Sambal Olek

2 ss nøytral olje

1 ss sesamolje

1 ss ingefær fra tube

Litt frisk hakket koriander

Bland marinaden godt sammen, skjær kyllingen i flate strimler og bland den i marinaden. Dette kan godt gjøres dagen i forveien, for ekstra god smak, men den bør minimum få ligge i 30 minutter før grillingen.

Legg trepinnene i vann i minimum 30 minutter. De må være skikkelig gjennomvåte, så de ikke tar fyr på grillen. Jeg bruker engangshansker når jeg skal tre kyllingen på pinnene, for det er skikkelig klinete.

Tre kyllingen på spydene i trekkspillmønster før de grilles til de er gjennomstekte og har fått fin farge.

Peanøttsausen:

1/2 glass peanøttsmør

Resten av marinaden til kyllingen

Bland sammen, kok opp og spe med vann til den er passe tykt.

Mangosalsaen:
1 vårløk i strimler
2 mangoer
1 paprika
1 slangeagurk i små terninger
Saften av 1 lime
1 finhakket korianderplante

2 finhakkede chilier
1 ss mangoedikk
1 ss sesamolje
Alt blandes sammen og smakes til med salt og pepper. Den blir ekstra god om den får stå og kose seg en times tid før servering.
Jeg serverer kyllingsatayen med ris, den varme peanøttsausen og mangosalsaen.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese