Kyllingspyd med makaronisalat

Kyllingspyd med makaronisalat

Kyllingspyd med makaronisalat er mat de fleste liker. Om du synes grillsesongen er over, kan du tilberede spydene i stekeovnen. Om du bruker trespyd, er det viktig at de får ligge og trekke vann en stund, så de ikke tar fyr under grillingen. Oppskriften er passe til 4 personer (4 grillspyd).

Grillspyd:

800 g kyllinglårfilet

2 løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 liten lime, kun saften

2 pk black garlic glaze (fra Meny)

2 ss ketjap manis

Black Garlic Glaze 50g Meny

Del kyllingen i passe biter og løken i biter på samme størrelse som kyllingen. Tre kylling og løk på spydene annenhver gang. Bland ingrediensene til marinaden og smør grillspydene på alle sider med den.

Grill spydene på alle kanter, til de har fått fin farge utenpå og så vidt stekt inni, så de fremdeles er saftige.

Makaronisalaten:

250 g makaroni (ukokt)

4 egg, hardkokte og avkjølt i kaldt vann

1 dl majones

2 dl rømme

1 ts dijonsennep

2 ss agurkmix

2 ts eplesidereddik

Salt og pepper (smak til)

1 vårløk, finstrimlet

1 paprika (i små terninger)

Kok makaronien etter anvisning på pakningen. Hell av kokevannet og skyll dem i kaldt vann, før du lar den renne av seg i et dørslag.

Rør sammen majones, rømme og sennep. Smak til dressingen med agurkmix, eddik, salt og pepper. 

Del eggene i små biter med eggedeler og bland dem med majonesblandingen, sammen med makaroni, egg, vårløk og paprika. La makaronisalaten stå en halvtimes tid, så smakene får satt seg før servering.

Kyllingspyd med makaronisalat
Kyllingspyd med makaronisalat

 

Du finner mange spennende kyllingretter her og flere oppskrifter på velsmakende grillmat her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese