Kyllingtagine med couscous

Kyllingtagine med couscous er en av mine favorittretter fra Afrika. Mye av maten i Nord-Afrika er laget i en tagine, som er en slags leirkrukke med et konisk lokk. Det fine med denne er at den kan settes direkte på åpen varme (f.eks. grillen). Om du ikke har en tagine, kan du bruke en stor gryte. Denne taginen er laget med kyllingfilet, men du kan bruke andre kjøttslag, som f.eks. lam, storfe, kamel eller antilope.

Denne oppskriften er passe til 4 pers.

Kyllingtagine:

4 ss nøytral olje

2 løk i strimler

4 fedd hvitløk, finhakket

4 kyllingfileter i litt store biter

1 boks kikerter

3 gulrøtter i skiver

1/2 pk sopp i skiver

Tørkede frukter, f.eks. dadler, fikener, aprikos og rosiner

1 knivsodd kajennepepper

1 cm. fersk, reven ingefær

Litt safran

1 kanelbark (eller 1 ts vanlig kanel)

1 ss Raz el Hanout

Salt og pepper

1 neve med finhakkede, ferske tomater

Litt kyllingkraft

Saften av 1 sitron

1 plante finhakket koriander

Varm oljen helles i taginen og fres løken sammen med soppen i noen minutter. Legg i kyllingfileten og brun den på alle kanter, før du tilsetter alt bortsett fra fersk koriander.

Alt røres sammen og nå gjør resten seg selv. Setter på lokket og fyll kaldt vann i det lille rommet på toppen. Dette gjør at når fuktigheten fra maten fordamper, kjøles den ned i lokket og renner tilbake i maten. Vi sjekker av og til at det ikke koker tørt og fyller ev. på mer kraft om det ikke er fuktig nok. Denne retten blir nesten bedre jo lenger den får koke. Om du bruker kjøtt fra forpart av f.eks. lam, må den stå lenge, gjerne 2-4 timer, mens kyllingfilet er ferdig etter ca. 30 min.

Couscous:

2,5 dl couscous

1 ss olivenolje

1 ss kyllingfond

3 dl vann

1 neve rosiner

1 pk pistasjnøtter (ev. pinjekjerner)

2 vårløk i strimler

1/2 dl granateplekjerner

1 ss finhakket mynte

1 ss finhakket koriander

Fres couscousen i litt olje, hell på vann og fond og kok opp. Rør rundt og la det stå i ro til vannet har trukket inn. Rør inn resten av ingrediensene og server mens det fortsatt er varmt.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese