Laks med Clotildes ovnsbakte poteter og eplesaus kan gjerne serveres som selskapsmat, siden det både smaker godt og ser lekkert ut. Sausen kan gjerne lages klar i forkant og varmes opp når den skal brukes. Oppskriften er passe til 6 personer.
Clotildes ovnsbakte poteter:
1,2 kg poteter
4 ss olje
Havsalt
Del potetene i biter i munnfullstørrelse. Kok dem, med 1 ts salt i fem minutter.
Hell halvparten av oljen i en ildfast form. Sett det i ovnen slik at oljen og formen varmes opp.
Hell av potetvannet og la potetene dampe av seg, så de blir helt tørre. Sett på lokk, bruk grytekluter og hold lokket tett mens du rister skikkelig i noen sekunder til overflaten på potetene blir ujevn/ruglete. Dette vil gjøre overflaten sprø.
Legg potetene i den varme formen, strø over salt og resten av oljen. Vend godt, så at potetene dekkes med olje.
Stek potetene i 210 grader i ca. 30 minutter. Snu potetene etter omtrent halve tiden. Kjenn etter om de er ferdige. De skal være gylne og sprø utenpå og myke inni. Bruk eventuelt grillelementet på slutten. Serveres med en gang.
Eplesaus:
1 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
3 ts karripulver
2 ss kyllingfond
2 dl eplechutney eller eplesyltetøy
1/3 ltr fløte
2 ss kyllingfond
1 nevefinhakket kjørvel
Fres løken og hvitløken i smør til løken er blank og litt gjennomsiktig. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke inn til passe konsistens, før du kjører sausen helt jevn med en stavmikser. Tilsett finhakket kjørvel og server.
Laksen:
200 g laks per person
Salt og pepper
Smør til steking
Del laksen i porsjonsbiter, krydre den med salt og pepper og stek den på begge siden i smøret.
Du kan servere med hvilke grønnsaker du vil. Jeg har brukt frisk asparges, som har fått en rask runde i stekepanna, sammen med smør og litt salt. Om du ønsker andre grønnsaker, kan du få litt inspirasjon her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.