Laks med eple- og fennikelsaus, ertepuré og bacon smaker kjempegodt og er en av mine favorittretter med laks. Du kan selvfølgelig erstatte laksen med annen rød eller hvit fisk eller kanskje med fiskepudding.
Laks:
Beregn 150 – 200 g laks per pers.
Fiskekrydder
Laksen krydres med fiskekrydder, legges i smurt, ildfast form og bakes i ovnen på 180 grader i 10 min.
Baconterningene brunes i stekepanne eller legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader til de er brune.
Saus:
4 sjalottløk, finhakket
1 liten, finhakket fennikel
1 eple, skrelt og finhakket
2 ss pastis, pernod eller annet anisbrennevin
1 dl hvitvin
2 dl fløte
1 ss kyllingfond
Fres løk og fennikel i smør, til løken er blank. Tilsett eple og la det frese videre i 5 minutter, før du tilsetter vinen og la den koke inn. Tilsett pastis, fløte og kyllingfond og la det småkoke i 5 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser.
Ertepuré:
1 pose frosne erter
100 g smør
1 fedd hvitløk
Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender og smak til med salt og pepper.
Server laks med eple- og fennikelsaus, ertepuré og bacon med valgfrie poteter. Du finner mange spennende og velsmakende varianter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.