Laks med eplesaus er ikke den mest vanlige kombinasjonen, men det smaker veldig godt sammen.
Eplesausen:
1 løk, finhakket
2 epler, skrelt og i små terninger
100 g smør
6 dl eplejuice
2 ss konjakk
1 laurbærblad
1 ss kyllingfond
Lys maisennajevner
Salt og pepper
Fres løk og epler i smøret til løken er blank, men ikke brun. Tilsett eplejuice, konjakk og laurbærblad og la det koke i 30 min. Sil av løken og eplene, hell sausen tilbake i kjelen og smak til med pepper og kyllngfond, til sausen er passe salt. Kok opp og tilsett maisennajevner, til sausen er passe tykk.
Gulrøttene:
1 gulrot per person
Sitronsaft
Sukker
Riv gulrøttene på rivjern og smak til med nypresset sitronsaft og sukker.
Laksen:
180 – 200 g laks per person
Smør
Salt og pepper
Legg laksen i en smurt, ildfast form, krydre med salt og pepper og sett formen i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.
Om du vil ta laksen i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 45 grader i 25 minutter.
Server laks med eplesaus, revne gulrøtter og valgfrie poteter. Du finner mange spennende varianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.