Laks med eplesaus

Laks med eplesaus er ikke den mest vanlige kombinasjonen, men det smaker veldig godt sammen.

Eplesausen:

1 løk, finhakket
2 epler, skrelt og i små terninger
100 g smør
6 dl eplejuice
2 ss konjakk
1 laurbærblad
1 ss kyllingfond
Lys maisennajevner
Salt og pepper

   

Fres løk og epler i smøret til løken er blank, men ikke brun. Tilsett eplejuice, konjakk og laurbærblad og la det koke i 30 min. Sil av løken og eplene, hell sausen tilbake i kjelen og smak til med pepper og kyllngfond, til sausen er passe salt. Kok opp og tilsett maisennajevner, til sausen er passe tykk.

Gulrøttene:

1 gulrot per person

Sitronsaft

Sukker

Riv gulrøttene på rivjern og smak til med nypresset sitronsaft og sukker.

Laksen:

180 – 200 g laks per person

Smør

Salt og pepper

Legg laksen i en smurt, ildfast form, krydre med salt og pepper og sett formen i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Om du vil ta laksen i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 45 grader i 25 minutter.

Server laks med eplesaus, revne gulrøtter og valgfrie poteter. Du finner mange spennende varianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese