Laks med kald rømmesaus smaker godt og er ganske lettvint å lage. Sausen kan godt lages noen timer i forveien og settes kaldt til den skal serveres. Jeg har servert denne retten med sikorisalat, som er skjært på langs, smurt med olje og stekt på grillen, men det passer godt med andre grønnsaker også. f.eks. agurksalat, som du finner oppskrift på HER.
Sausen:
3 dl rømme
2 ss finhakket gressløk
2 ss finhakket dill
1 glass rød kaviar
2 ss sitronsaft
Salt
Pepper
Bland alt sammen og smak til med salt og pepper
Laksen:
200 g laks per person
Salt og pepper
Ev. smør til steking
Laksen krydres med salt og pepper og stekes i smør til den får fin farge på utsiden og fortsatt litt rosa i midten. Om du bruker steketermometer, er den perfekt når kjernetemperaturen er 60 grader. Om du ønsker, kan du heller ta laksen på grillen.
Server laks med kald rømmesaus, sammen med ovnsbakte perlepoteter, som du finner oppskrift på HER og valgfrie grønnsaker.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.