Laks med karri- og peppersaus

Laks med karri- og peppersaus er en av mine favorittretter med laks. Du får kjøpt syltet pepper på Meny og en del delikatesseforretninger. Oppskriften er passe til 4 personer.

Sausen:

2 ss smør

6 sjalottløk

2 ts karri

2 dl hvitvin

5 dl fløte

2 gulrøtter i tynne skiver

1 ss grønnsaksfond

1 ss syltet rosépepper

1 ss syltet grønn pepper

1/2 purre i strimler

Salt og pepper

Finhakk sjalottløken og fres den blank i smør, før du tilsetter karri og lar det frese ett par minutter under omrøring. Tilsett hvitvin og la det koke inn, til det nesten ikke er væske igjen, før du tilsetter fløte, gulrøtter og fond og lar det koke til det får passe sauskonsistens. Tilsett pepper og purre og lar det koke et par minutter. Smak sausen til med salt og pepper.

Laksen:

800 g laksefilet

Smør til steking

Salt og pepper

Krydre laksen og stek den på begge sider i smøret, ca. 2 min. på hver side, avhengig av tykkelsen. Legg den på et fat og hell sausen over.

Server med ønsket tilbehør. Jeg har brukt kokte poteter og brokkolini, som har fått et raskt oppkok i vann, tilsatt salt og 1 ss smør.

 

Laks med karri- og peppersaus
Laks med karri- og peppersaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese