Laks med pepperrotsaus og ovnspoteter er ekstra godt varme, solrike dager, siden sausen serveres kald. Retten er også godt egnet til gjester, siden sausen lages i forveien og settes kaldt og både fisken og potetene gjør seg selv i ovnen.
Pepperrotsaus med dill:
1 potte frisk dill, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
6 ss pepperrotkrem
2 ss sitronsaft
1 dl majones
1 dl créme fraîche
Salt og pepper
Rør alt sammen og smak til med salt og pepper. Pepperrotsaus med dill server kald.
Ovnspotetene:
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når båtpotetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Laksen:
Krydre laksen med litt salt og pepper og bak den i litt smør i ovnen på 200 grader, til den er klar (ca. 20 – 30 minutter, avhengig av størrelse).
Grønnsakene:
1 ss smør
1/2 fennikel i små terninger
3 gulrøtter i små terninger
1/2 purre i strimler
1 ts grønnsaksfond
Smelt smøret en kjele og tilsett fond, fennikel og gulrøtter la det dampe i 5 min. og rør av og til. Rør inn purren og la det dampe i 2 min. til.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.