Laks med potetmos og smørdampede grønnsaker er en veldig velsmakende fiskerett. Oppskriften er passe til 4 personer.
Laksen:
600 – 800 g laks
1 ts peppermiks
Salt
Laksen deles i porsjonsstykker, krydres med salt og peppermiks og legges i smeltet smør i en ildfast form. Bakes i ovnen på 180 grader til den får en rosa kjerne, ca. 15 minutter.
Grønnsakene:
1 pk aromasopp
2 gulrøtter, skrelt og delt i terninger
1 finhakket løk
1 pk minitomater, delt i to
Salt og pepper
Fres soppen i smør. Tilsett resten av grønnsakene og damp dem under lokk til gulrøttene er ferdige – litt myke, men fortsatt med tyggemotstand. Smak til med salt og pepper.
Oppskrift på en perfekt potetmos finner du HER.
Agurksalaten finner du flere oppskrifter på HER.
Legg på tallerken, med potetmos i bunnen, deretter de smørdampede grønnsakene, så fisken og agurksalaten på toppen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.