Laks med sennepssaus kan brukes til både hverdags og fest og er en stor favoritt hos oss. Oppskriften er passe til 4 personer.
Ovnspoteter:
200 g poteter per person
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter og legg dem i langpanna. Krydre med salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, for eksempel paprika og risle over litt mer olje. Bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når potetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og stekes videre til de er sprø utenpå og myke inni.
Sausen:
3 store, finhakkede sjalottløk
1 finhakket hvitløk
1 ts honning
3 dl fløte
1 ss dijonsennep
1 ss fiskefond
Salt og pepper
2 ss finhakket dill
Fres sjalottløk og hvitløk i smør til det er mykt og blankt. Tilsett honning, sennep, fond og fløte og la det småkoke 10 minutter, før alt kjøres sammen til en jevn saus, med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og tilsett dill rett før servering.
Ertepuré:
1 pose frosne erter
100 g smør
1 fedd hvitløk
Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender og smak til med salt og pepper.
Laksen:
2 l vann
800 g laks
2 laurbærblader
6 ss salt
1 ss hele pepperkorn
1/2 purre i ringer
Kok opp vann, laurbærblader, purre, salt og pepper. Legg i laksen og la den trekke i 10 min.
Servering:
Server laksen med ovnspoteter, sennepssaus, ertepuré og noen purreringer, mens alt er varmt og godt.
Du finner masse oppskrifter på deilige fiskeretter, med både laks og andre fiskeslag, fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.