Laks på grillen

Laks på grillen er lettvint og veldig godt. Jeg har vært så heldig at jeg har fått tak i villaks og siden det er sommer, er det deilig å pakke den inn i folie og legge den på grillen.

Rens og vask laksen godt, dryss på salt og pepper, både inni og utenpå. Fyll den med persille og smør/kryddersmør og pakk den godt inn i folie, jeg bruker to lag.

Laks på grillen
Laks på grillen

Denne laksen er på ca. 1,2 kg. Laksen legges på svak varme på grillen (jeg legger den på brødhyllen, som er litt lenger fra glørne), og snus etter ca 15 min. Etter 30 minutter, kan du åpne folien forsiktig og sjekke om laksen er klar.

Om du ikke har grill, kan den legges i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.

Laks på grillen serveres med poteter og grønnsaker etter eget ønske. Du finner mange velsmakende, både enkle og mer avanserte potetvarianter her. Kraften som har blitt under grillingen, smaker godt som saus, gjerne med en klatt rømme til.

 

Du finner flere varierte og velsmakende fiskeretter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese