Laks teriyaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling eller annet kjøtt, men jeg anbefaler på det varmeste å prøve den med laks.
1 pk risnudler
2 strimlede løk
1 pk skivet sopp (helst shiitake)
3 dl teriyakisaus
1 sitron
2 ss flytende honning
6 finhakkede hvitløksfedd
4 ss sweet chilisaus
2 ss soyasaus
600 g laksefilet i terninger
2 strimlede paprika
Fres løk og sopp i en wok eller stor stekepanne. Tilsett teriyakisaus, saften av sitronen, flytende honning, hvitløk, sweet chilisaus og soyasaus. La det koke i noen minutter. Legg i laks, paprika (gjerne i forskjellige farger), sett på lokket og la det putre til laksen er gjennomkokt. NB! Ikke rør etter at fisken er lagt i, for den går fort i stykker.
Risnudlene tilberedes etter anvisningen på pakka.
Legg nudlene på tallerken og hell laksesausen over. Pyntes med litt koriander og sesamfrø.
Du finner flere spennende og velsmakende matretter fra Japan her.
Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.