Laksa – en kjapp en går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er en suppe som spises i Singapore, Malaysia og Indonesia. Du får kjøpt laksapaste og fritert tofu i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 2- 4 personer, avhengig av om den skal serveres til hovedrett, lunsj eller som forrett..
2 ss nøytral olje
4 ss laksapaste
2 ss karripulver
1 løk, finhakket
200 g skivede kyllinglårfileter
1 boks kokosmelk
1 boks kokoskrem
2 ss fishsauce
1 ltr. kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond
1 ts sukker
400 g skrellede reker (valgfritt)
200 g asiatiske fiskeboller (valgfritt)
1 pk fritert tofu i terninger
1 pose friske bønnespirer
Fres laksapaste og karri i oljen under omrøring i 1/2 minutt. Tilsett løken og stek i ett minutt, før du tilsetter kyllingen og steker i ett minutt til. Tilsett kokosmelk, kokoskrem fishsauce, sukker og kyllingkraften og la det småkoke i 5 minutter. Smak til om det behøves mer fishsauce og sukker (salt og søtt).
Om du skal bruke reker og fiskeboller, tilsetter du dem nå, sammen med tofu. La småkoke i ytterligere noen minutter, til kyllingen og rekene er så vidt gjennomkokt.
Hell laksaen over nudlene og topp med bønnespirer, egg og korianderblader.
Du finner spennende oppskrifter på velsmakende mat fra hele verden her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.