Laksa – en kjapp en

Laksa - en kjapp en

Laksa – en kjapp en går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er en suppe som spises i Singapore, Malaysia og Indonesia. Du får kjøpt laksapaste og fritert tofu i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 2- 4 personer, avhengig av om den skal serveres til hovedrett, lunsj eller som forrett..

2 ss nøytral olje

4 ss laksapaste

2 ss karripulver

1 løk, finhakket

200 g skivede kyllinglårfileter

1 boks kokosmelk

1 boks kokoskrem

2 ss fishsauce

1 ltr. kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond

1 ts sukker

400 g skrellede reker (valgfritt)

200 g asiatiske fiskeboller (valgfritt)

1 pk fritert tofu i terninger

1 pose friske bønnespirer

 

Fres laksapaste og karri i oljen under omrøring i 1/2 minutt. Tilsett løken og stek i ett minutt, før du tilsetter kyllingen og steker i ett minutt til. Tilsett kokosmelk, kokoskrem fishsauce, sukker og kyllingkraften og la det småkoke i 5 minutter. Smak til om det behøves mer fishsauce og sukker (salt og søtt).

Om du skal bruke reker og fiskeboller, tilsetter du dem nå, sammen med tofu. La småkoke i ytterligere noen minutter, til kyllingen og rekene er så vidt gjennomkokt.

Hell laksaen over nudlene og topp med bønnespirer, egg og korianderblader.

Laksa - en kjapp en
Laksa – en kjapp en

 

Du finner spennende oppskrifter på velsmakende mat fra hele verden her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese