Laksa med nudler går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er fra peranakankulturen, som er en blandingskultur med kinesiske og malaysiske innslag og som gjenfinnes i Malaysia, Singapore og Indonesia. Den kan varieres, for eksempel med å bytte ut kyllingen med annet kjøtt, eller fisk. Du får kjøpt laksapaste, crispy chili i olje og fritert tofu i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 2- 4 personer, avhengig av om den skal serveres til hovedrett, lunsj eller som forrett.
2 ss nøytral olje
4 ss laksapaste
2 ss karripulver
1 løk, finhakket
1 ltr. kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond
200 g skivede kyllinglårfileter
1 boks kokosmelk
1 boks kokoskrem
2 ss fishsauce
1 ts sukker
1 pk fritert tofu i terninger
Nudler til 4 personer, tilberedt etter anvisning på pakken
1 glass crispy chili (chilicrisp i olje)
Fres laksapaste og karri i oljen under omrøring i 1/2 minutt. Tilsett løken og stek i ett minutt, før du tilsetter kyllingen og steker i ett minutt til. Tilsett kokosmelk, kokoskrem fishsauce, sukker og kyllingkraften og la det småkoke i 5 minutter. Smak til om det behøves mer fishsauce og sukker (salt og søtt).
La småkoke i ytterligere noen minutter, til kyllingen er så vidt gjennomkokt.
Hell laksaen over nudlene og topp med crispy chili (om du tør) og korianderblader.
Du finner spennende oppskrifter på velsmakende mat fra hele verden her og flere suppeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.