Lakseburger er sunt og godt og enkelt å lage selv. Jeg har servert dem med burgerbrød, aioli, båtpoteter og litt frisk salat, tomat og agurk.
800 g fersk laksefilet
4 fedd hvitløk
1 rød chili, finhakket
1 stor løk, finhakket
1/2 ts muskat
2 egg
saften av 1/2 lime
en god neve fersk persille, hakket
1 ss soyasaus
salt og pepper
Skjær laksen i små biter og bland den med finhakket hvitløk, chili, muskat, løk, persille, egg, lime og soyasaus i en foodprosessor. Kjør blandingen til en jevn masse og tilsett salt og pepper. Stek lakseburgerne i smør i en stekepanne, det er lurt å bruke en «stekering», for å få dem runde og fine.
Serveres med salat, tomater og agurker i tillegg til burgerbrød, som du kan kjøpe ferdig, eller lage selv. Du finner oppskrift HER
og aioli, som du også kan kjøpe ferdig eller du finner oppskrift HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.