Lakseburger med tartarsaus smaker godt for både små og store burgerelskere og det er sunnere enn burgere av kjøtt.
Lakseburgerne:
800 g fersk laksefilet
4 fedd hvitløk
1 rød chilli, finhakket
1 stor løk, finhakket
1/2 ts muskat
2 egg
saften av 1/2 lime
en god neve fersk persille, hakket
1 ss soyasaus
salt og pepper
Bland alt, unntatt laksen i en blender og kjør det til en jevn masse. Hakk laksen i små biter og bland alt sammen. Stek i smør i stekepannen og det bruk gjerne en stekering, om du har, for å få fin fasong på dem.
Tartarsaus:
1 pose majones
1 ss agurkmiks
3 ss kapers
1 ts engelsk sennep, eller dijon
Litt finhakket persille
Alt røres sammen og smakes til med salt og pepper og settes kaldt til den skal brukes.
Du kan gjerne kjøpe burgerbrød, men hjemmelagde smaker mye bedre og du finner oppskrift på flere varianter her.
Server med salat, tomat, agurk og ovnsbakte poteter, som gjøres slik:
Risle litt olivenolje i en langpanne og legg i minipotetene. Dryss over litt salt og pepper, risler over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og stekes videre til de er sprø utenpå og myke inni.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.