Laksesalat er godt og sunt og kan brukes både som en smårett, forrett eller lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer, som lunsjrett og 8 personer som forrett.
Salaten:
600 g salma
1 mango i terninger
1 avocado i tynne båter
2 vårløk, i strimler
1 pose babyleafsalat eller babyspinat
Fordel salat/spinat og avocado utover et fat.
Skyll og tørk salmaen og fres den raskt på alle sider i olje i en stekepanne. Den skal fortsatt være rå inni. Skjær den i tynne skiver og fordel den utover fatet. Dryss over mango og vårløk.
Dressing:
1 ss soyasaus
1 ts revet ingefær
2 ss riseddik
1 ts honning
1 ts sesamolje
Rør sammen ingrediensene til dressingen og fordel den over salaten.
Topping:
4 ss granateplekjerner
4 ss rista sesamfrø
1 neve koriander
Dryss på granateplekjerner, sesamfrø og og korianderblader og server.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.