Lammeboller med salat og tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка) smaker ekstra god på sommeren. Om du ikke får tak i lammedeig, kan du bruke vanlig kjøttdeig i stedet.
Tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка):
3 dl yoghurt naturell, gresk type
1 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag
1/2 ts salt
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts nykvernet pepper
Litt sitron
Blandes og smakes til med hvitløk, salt, pepper og sitron. Tzatzikien blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer, så smakene får satt seg.
Lammebollene:
650 gr lammekjøttdeig
1 ss tzatzikimiks
1 sammenpisket egg
1/2 ts pepper
2 dl fløte
1 finhakket løk
1 ss paprikapulver
Litt finhakket bladpersille
1 ts tørket oregano
Alt eltes sammen. Jeg pleier å steke en prøvebolle og smake om det trengs mer krydder. Form små boller. Legg dem på stekebrett med litt olje og stek dem på 200 grader til de får fin farge og er gjennomstekt uten at de har blitt tørre. Steketiden er avhengig av størrelsen på bollene.
Salaten:
1 lite hode finstrimlet salat
1/2 agurk i små terninger
1 glass fetaost inkl. marinaden
1 liten rødløk i tynne strimler
10 minitomater delt i to eller fire
1 dl sorte oliven i skiver
Bland sammen alle ingrediensene til salaten og sett til side i noen minutter, så marinaden får satt smak på resten av ingrediensene.
Du finner flere spennende, greske matoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.