Lammeburger med smak av Middelhavslandene er lettvinn og god hverdagsmat. Sausen kan gjerne lages kvelden i forveien og settes kaldt over natten. Lammedeigen kan gjøres klar i en tildekket bolle, så det kun gjenstår å forme burgere og grille dem når de skal spises.
Sausen:
1/2 glass fetaost, avsilt og smuldret
1 dl majones
1 ts honning
1/2 dl gresk yoghurt
2 ss frisk mynte, finhakket
1 ts sitronskall, finrevet
1 fedd hvitløk
Salt og pepper
Rør alt godt sammen, dekk til og sett kaldt til sausen skal brukes.
Burgerne:
400 g lammedeig
1 ss oregano
1,5 ts mynte
2 ss sort oliven, finhakket
2 ts soltørket tomat i olje, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ss balsamicoeddik
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
Elt alt godt sammen og form 2 burgere. Grill dem i 4-5 minutter på hver side og server dem med burgerbrød eller pitabrød. Det smaker godt med noen salatblader, agurk, tomat og olivenskiver til. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdige brød i butikken, men du finner oppskrift på pita og flere varianter burgerbrød HER, om du heller vil bake selv. Jeg anbefaler i tilfelle å doble oppskriftene, halvsteke de du ikke har behov for med en gang og fryse dem ned. De smaker akkurat like godt når du tar dem opp og steker dem ferdig senere.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.