Lammecarré med potetpuré, ovnsbakte rotgrønnsaker og rødvinssaus

Lammecarré både smaker godt og ser imponerende ut. Det er ikke så vanskelig som det ser ut som og blir veldig saftig, om du bruker steketermometer, så du ikke steker det for lenge.

Lammecarréen:

1,5 kg lammecarré

Lag marinade av:

2 ss honning

2 ss dijonsennep

1 ts hvitløk fra tube

saft av 1/2 sitron

1 ts rosmarin fra flaske, ev. 2 ts tørket

La lammecarréen ligge i marinaden i minimum to timer, men gjerne over natten, så smakene setter seg bedre i kjøttet. Lammecarréen stekes raskt på hver side på grillen eller i grillpanne. Sett inn steketermometer og sett den brunede carréen i ovnen på 125 grader i ca. 20 minutter, til termometeret viser 55 grader. La det hvile en stund før det skjæres i, så all saften ikke renner ut. Når du deler opp lammecarréen, skjærer du mellom «pinnene» og 2-3 bein er passe per person.

Sausen:

1/2 finhakket løk

litt smør til steiking

2 fedd finhakket hvitløk

4 dl rødvin

2 ss god og søt balsamicoeddik

2 laurbærblader

1 kvast rosmarin

4 dl god lammekraft

100 g smør

1 ss maisenna

Salt og pepper

Blank løken i litt smør. Tilsett hvitløk, balsamico og rødvin og la det koke til 1/4 av væskemengden. Det tar ca. 30 min. Tilsett kraft, laurbær og rosmarin og la det koke i 20 minutter til. Sil blandingen og tilsett maisenna. La det få et raskt oppkok og tilsett smøret. Når smøret er tilsatt, skal ikke sausen koke mer, kun røres i til smøret har smeltet.

Rotgrønnsakene finner du oppskrift på her

Jeg har servert lammecarréen med potetpuré, som du finner en perfekt oppskrift på her

Du finner masse, både spennende og tradisjonsrike oppskrifter med lam her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese