Lammekebab i pita

Lammekebab i pita er ekstra godt når du lager det selv. Du kan kjøpe ferdige pita eller lage selv, du finner oppskrift her. Server med en god salat, for eksempel salat eller kinakål, mais, tomat, paprika og agurk.

Kebab:

Beregn ca. 200 g lammekjøtt til hver (eller mer, om du har storspisere)

Kebabkrydder

Start med å skjære ytrefilet (ev. mørbrad eller bruk hverdagslam) av lam i terninger.

I stekovnen:

Risle en ildfast form med litt olje, legg i kjøttet og stek på 200 grader, midt i ovnen, til kjøttet har fått fin og brun skorpe.

På grillen:

Tre dem på grillspyd, risle over litt olje og dryss på godt med kebabkrydder. Om du har tid, kan du gjerne la kjøttet stå kaldt med krydder i noen timer, før du griller det. Når tilbehøret er ferdig laget, lar du lammet få en rask runde på grillen.

 

 

 

Kebabdressing:

350 g gresk yoghurt
150 g ekte majones
1 dl Heinz ketchup
2 ss lake fra sylteagurk
8 fedd malt hvitløk (bruk ev. hvitløkspresse)
4 ts salt
2 ts sort pepper
3 ts cayennepepper
4 ts malt koriander
2 ts spisskummen
2 ts garam masala
1 ss oregano
2 ts kanel
3 ss paprika
1/2 lime, kun saften

Bland alt sammen og sett kaldt i noen minutter, så smakene får satt seg.

Lammekebab i pita
Lammekebab i pita

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese