Lammekoteletter med ertepuré og konjakk- og peppersaus smaker nydelig og er en favoritt hos oss.
Konjakk- og peppersaus:
20 svarte pepperkorn
1/2 dl konjakk
1/2 ltr fløte
2 ss lammefond
1 ss karamellsaus fra flaske
Syltede rosèpepperkorn (antall etter hvor sterk du vil ha sausen)
2 ss smør rett før servering
Konjakk- og peppersaus er en av de beste sausene jeg vet og den er morsom å lage. Knus svarte pepperkorn grovt i en morter. Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å lukte pepper. Tilsett konjakken, ta en tur på verandaen og tenn på (pass fingrene og luggen) og la det brenne ut før du går inn igjen. Tilsett fløte, oksefond, karamellsaus og rosépepperkorn (etter hvor sterk du vil ha sausen). La det koke til det blir tykt og rør inn smør rett før servering. Sausen skal ikke koke etter smøret er tilsatt.
Kotelettene:
La kotelettene ligge en halvtime i romtemperatur før de krydres med salt og pepper og stekes på middels høy varme i smør, 2-3 min. på hver side.
Deretter skrus de ned til lav varme og stekes i to til tre minutter til, gjerne sammen med noen hvitløksfedd.
Ertepuréen finner du oppskrift på her.
Du finner mange velsmakende lammeoppskrifter, både norske og fra andre verdenshjørner her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.