Lammekoteletter med rødvinssaus og potetroser

Denne retten passer godt til gjester og potetrosene ser imponerende ut og de er ikke kompliserte å lage.

Potetroser:

Pr rose:

1 skive bacon

1 potet i tynne skiver

ønsket krydder

smør til pensling

Legg bacon på en fjøl og fordel tynne potetskiver. Dryss på ønsket krydder eller urter. Husk at baconet gir fra seg salt. Rull sammen, stikk en coctailpinne inn i enden av rullen og plasser i en ildfast form, rislet med litt olje. Pensle med smør og sett langt ned i ovnen på 180 grader i ca 40-60 min avhengig av størrelsen på rosene. Pass på at de ikke blir for mørke. Legg ev. over litt aluminiumsfolie på slutten. Ta ut coctailpinnene før servering.

Om du vil se video av hvordan du lager potetrosene, kan du trykke her.

Sausen:

1 finhakket løk

1 ss smør

2 fedd finhakket hvitløk

2 dl rødvin

1 kvast finhakket rosmarin

2 ss god balsamico

2 laurbærblader

kokes inn

1 ss dijonsennep

4 ss akasiehonning

1 dl lammekraft

ev. brun maisennajevner

salt og pepper

Brun løken i smøret. Tilsett hvitløken og la den surre med i noen minutter. Tilsett rødvin, rosmarin, balsamico og laurbærblader. La det koke inn til det nesten ikke er væske igjen. Tilsett sennep, honning og lammekraft. Om sausen er for tynn, tilsettes litt maisenna. Smak til med salt og pepper.

Lammekotelettene:

La kotelettene ligge en halvtime i romtemperatur før de krydres med salt og pepper og stekes på middels høy varme i smør, 2-3 min. på hver side.

Deretter skrus de ned til lav varme og stekes i to til tre minutter til, gjerne sammen med noen hvitløksfedd.

Du kan også grille dem i 2-3 min. på hver side, om du heller ønsker det.

Server med valgfrie grønnsaker, f.eks. brokkoli og asparges.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese