Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen gjør seg nesten selv og er perfekt når du skal servere mange. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Lammeskanker:
1-2 lammeskanker per person avhengig av størrelse
2 løk i båter
1/2 boks tomater
2 ss lammefond
2 store gulrøtter
1 persillerot
1 pastinakk
2 ts pepper
2 kvister rosmarin
Gni inn lammeskankene i hvitløk, brun dem i smør, ta dem ut og sett dem til side. Brun grønnsakene i samme panne, før du koker ut panna med 2 dl vann. Rør inn tomater, fond, pepper og rosmarin i vannet.
Legg grønnsakene i en ildfast form, legg på skankene og hell over kraften. Pass på at rosmarinen er nedi sausen, sammen med grønnsakene, dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Skru ned til 100 grader og la det stå i 3 timer, eller mer. Ta av folien, når det nærmer seg servering, skru opp på 200 grader og stek til det får fin farge.
Server med potetpuré, som du finner oppskrift på HER.
Du finner flere spennende og varierte oppskrifter, fra fjern og nær, med lam her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.