Lammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsaker er nydelig mat, som er enkelt å lage til mange i en langpanne med høy kant, eller til få i en mindre, ildfast form.
1-2 lammeskanker per person avhengig av størrelse
2 rødløk i båter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 persillerot i små terninger
2 store gulrøtter i små terninger
1/2 sellerirot i små terninger
2 ts lammekrydder
4 ss lammefond
2 dl hvitvin eller rødvin
2 ts pepper
4 kvister oregano
Legg grønnsaker i en ildfast form. Krydre lammet med lammekrydder, salt og pepper og legg det på toppen av grønnsakene. Hell over vin og fond, før du dekker formen med aluminiumsfolie og setter den i ovnen på 200 grader i ca. 1 time. Skru ned til 100 grader og la det stå i 3 timer, eller mer. Ta av folien, når det nærmer seg servering, skru opp til 200 grader og stek til det får fin farge.
Server med potetpuré, som du finner oppskrift på her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.