Lasagne med pancetta er i følge sønnen min verdens aller beste lasagne. Hemmeligheten er krydderet og at kjøttsausen får koke leeenge.
Kjøttsausen:
500 g karbonadedeig
100 g pancetta i terninger (italiensk bacon, men du kan bruke norsk)
Olivenolje
1 ts tørket rosmarin
1 ts tørket timian
2 gulrøtter i bittesmå terninger
1 hakket løk
1 flaske (eller 2 bokser)hakkede tomater, helst Mutti
2 laurbærblader
1 bit kanelbark
Salt og pepper
Brun karbonadedeig og pancetta i litt olivenolje, tilsett rosmarin, timian, løk og gulrøtter. Stek videre noen minutter. Tilsett hakkede tomater, kanelbark og laurbærblader og la det koke lenge, helst 1 time eller mer. Dette gjør sausen søtlig og smakfull. Smak til med salt og pepper.
Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
Salt og pepper
100 g reven ost, gjerne vellagret eller parmesan
Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med melk. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper og tilsett reven ost.
Montering:
Kjøttsaus
Hvit saus
Lasagneplater
100 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Legg kjøttsaus (plukk ut laurbær og kanel), hvit saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form og dryss reven ost på toppen.
Stekes i ovn i på 175 grader i ca. 45 minutter. Server med en god salat.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.