Latvias mattradisjoner er påvirket av landene rundt dem. De vanligste ingrediensene er poteter, hvete, bygg, kål, løk, egg og svinekjøtt. På grunn av de fire årstidene, er det latviske kjøkkenet markant sesongbasert. Maten er generelt ganske fet og de bruker lite krydder. De spiser vanligvis tre måltider om dagen. Frokosten er gjerne et smørbrød eller en omelett, med melk til. Lunsjen består ofte av suppe og en dessert. Til kveldsmat velger mange å spise enda stort måltid.
- Bær med vaniljekesam og eggelikør
- Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi
- Biff stroganoff
- Bollefrikassé
- Borsjtsj – rødbetsuppe
- Deilige grillspyd
- En lettvinn og velsmakende eplekake
- Gulasjsuppe
- Havregrøt
- Kalvegryte
- Kantarellsaus
- Luftig og kjempegod loff
- Perfekt potetpuré
- Pickles
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Potetmos
- Sildesalat
- Sildetallerken
- Smørdampede rotgrønnsaker
- Spinatsuppe
- Svinekoteletter med potetmos og eplesaus
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.