Lemon curd er en britisk sitronkrem, som smaker godt til f.eks. makroner, cupcakes, gjærbakst, kakefyll, vafler eller til iskrem. Den er kjapp å lage og holder seg lenge hvis den får stå kaldt.
4 eggeplommer
150 g sukker
1 dl (120 g) presset sitronsaft (ca 2-3 sitroner)
Revet skall av 2 sitroner
100 g smør
Eggeplommer, sukker, sitronsaft og skall blandes i en bolle og settes over en kjele med kokende vann. Varmes opp over vanndampen under stadig omrøring til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør i klatter.
Avkjøles i kjøleskapet til den er helt kald, gjerne til neste dag, så den bli skikkelig tykk og fin.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.