Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem er en dessert de aller fleste vil like. Om du har lyst på iskrem i stedet for vaniljekrem, smaker det også veldig godt. Denne desserten smaker aller best når den fortsatt er lun.
Eplefyll:
2 epler
2 ss sukker
1 ts kanel
Skrell eplene og del dem i små terninger, dryss over sukker og kanel, og bland godt.
Kakerøre:
150 g mel
150 g sukker
2 egg
150 g smør
1/2 ts bakepulver
Bland det tørre i en bolle. Visp eggene lett sammen, smelt smøret og rør alt sammen.
Fordel halvparten av blandingen i 6 smurte, ildfaste porsjonsformer. Fordel epleblandingen over kakerøra og hell resten av kakerøra, så den dekker eplene.
Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Sjekk med en stekepinne at røra er gjennomstekt.
Vaniljekrem:
Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem, som smaker mye bedre enn ferdigkjøpt.
8 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss vaniljeekstrakt (ev. 2 vaniljestenger eller 2 ts vaniljesukker)
8 dl melk
2 ss maisenna
Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett vaniljesukker, ekstrakt, eller skrap ut frøene fra vaniljestenger og tilsett både frø og stenger i eggeblandingen. Rør inn maisenna og spe med melk. Varm opp på middels varme og rør hele tiden, så det ikke legger seg ved. Når kremen nærmer seg kokepunktet, begynner den å tykne, men det tar litt tid, så vær tålmodig. Kremen MÅ ikke koke.
Avkjøl kremen i kjøleskap eller i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk og la vaniljestangen ligge i til kremen skal brukes. Den setter bare enda bedre smak.

Du finner masse spennende oppskrifter med epler HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.