Libanesisk kylling har nydelig smak fra libanesisk 7-krydder, som du får kjøpt i asiatiske butikker, eller du kan lage det selv. Du finner oppskrift på libanesisk 7-krydder her. Den serveres ofte med couscous og en deilig, frisk salat. Jeg bruker kylling lårfilet, som er veldig saftig og god. Salatdressingen inneholder sour grape juice, som du får kjøpt i butikker som har spesialisert seg på Midtøsten. Oppskriften er passe til 4 personer.
Kyllingen:
800 g kylling lårfilet
1 dl olivenolje
1 ss libanesisk 7-krydder
Saften av 1/2 sitron
1 ts pepper
1 ts salt
Del kyllingfiletene i biter, tre dem på spyd og legg dem på et fat med litt høye kanter. Bland olje, sitron og krydder og hell det over kylllingfiletene. La det marinere i min. 1 rime, men gjerne over natten.
Grill kyllingspydene så de blir godt stekt på utsiden, men fortsatt saftige inni.
Salaten:
1 liten rødkål i tynne strimler
1 paprika i tynne strimler
2 appelsiner i båter (skjær mellom hinnene, så du får fileter og bruk saften fra skroget i dressingen)
1 neve finhakket bladpersille
1 pose pimjekjerner
Granateplefrø
Bland ingrediensene på et fat.
Dressingen:
2 ss ekstra virgin olivenolje
Appelsinsaften fra skrogene
4 ss sour grape juice
1 håndfull fersk mynte, finhakket
Salt og pepper etter smak
Rør alt godt sammen og hell dressingen over salaten.
Couscous:
1 rødløk, finhakket
1 ss olivenolje
Couscous til 4 personer
Samme mengde vann som couscous
1 ss kyllingfond
100 g pistasjnøtter
1/2 agurk, i små terninger
50 g rosiner
1 neve frisk mynte, finhakket
1 neve frisk koriander, finhakket
Fres løken i oljen til den blir blank. Tilsett vann, fond og couscous og kok opp. Rør inn resten av ingrediensene og servér.
Du finner masse spennende oppskrifter på mat og drikke fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.