Libanesisk mat er en blanding av sør, vest og øst. De serverer meze, som er spennende småretter. De er glade i salater i glade farger. Maten smaker mye, men er ikke spesielt sterk.
Oppskrifter fra Libanon:
- Baba ganoush
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukh
- Couscous
- Couscoussalat
- Dolma med kjøtt
- Falafel med hummus og tahinisaus
- Fattoush
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Gadjar halwa – en deilig dessert
- Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler
- Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre
- Hummer med couscoussalat
- Hummus
- Hummus – lettvint og godt
- Indrefilet med hummus og tahinisaus
- Kald middelhavssaus
- Kebab av lammedeig
- Kibbeh med fattoush
- Kjøttboller med salat og hummus
- Kylling med couscous og salat
- Kyllingtagine med couscous
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Lammeburger med smak av Middelhavslandene
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Lammefilopai
- Libanesisk 7-krydder
- Libanesisk biffgryte
- Libanesisk kylling
- Libanesisk kylling i pitabrød
- Libanesisk lam og ris
- Libanesiske biffstrimler i pita med yoghurtsaus
- Machboos
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Mango- og karridressing
- Maqluba – Maqlooba
- Muhalabia
- Pannebrød
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med smak av Midtøsten
- Preserverte sitroner
- Pulled pork inspirert av Libanon
- Salat fra Midt-Østen
- Salat med appelsin og karridressing
- Salat med couscous og biffstrimler
- Shakshouka
- Tabbouleh
- Tagine med kjøttboller og tabouleh
- Tunfisk med couscous og salat
- Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing
- Yoghurthummussaus