Limekylling er en nydelig rett fra Middelhavet. Du lager alt i en form. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 g kyllinglårfilet, eller brystfilet
1 beger aromasopp i skiver
3 lime i tynne skiver
Saften av 1 lime
5 finhakkede hvitløksfedd
1,5 ts tørket basilikum
1,5 ts tørket oregano
5 ss flytende honning
Olivenolje
1 finhakket rød chili
15 perlepoteter
6 sjalottløk i båter
12 grønne oliven
Salt og pepper
100 g reven parmesan
1 neve bladpersille
Bland sammen hvitløk, salt, urter, chili, limesaft og honning.
Smør kyllingbitene inn med blandingen og la den marinere i minimum 1 time, gjerne over natten.
Legg poteter, sopp, løk og oliven i en ildfast form, med litt olivenolje. Tilsett limeskivene og krydre med litt nykvernet pepper. Legg på kyllingen og sett formen i ovnen på 200 grader i ca. 45 min. Når kyllingen er gyllen, drysses parmesanen over og la den stå noen minutter til i ovnen. Dryss over persillen før servering.
Serveres med et godt brød, f.eks. foccachia, baguette, rundstykker eller olivenbrød. Du finner oppskrifter på masse forskjellig gjærbakst HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
.