Litauens mattradisjoner er preget av det kjølige og fuktige klimaet. De bruker mye bygg, poteter, rug, rødbeter, bær og sopp. Meieriprodukter er også viktig. De har tradisjonelt syltet mye av maten, at den skal vare holdbar. Supper er populært og blir ansett som nøkkelen til god helse. Litauisk mat mye til felles med landene rundt, Tyskland og Norden.
- Bær med vaniljekesam og eggelikør
- Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi
- Biff stroganoff
- En lettvinn og velsmakende eplekake
- Gløgg – glühwein – mulled wine
- Gulasjsuppe
- Havregrøt
- Luftig og kjempegod loff
- Perfekt potetpuré
- Pickles
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Potetmos
- Rösti (røsti)
- Sildetallerken
- Smørdampede rotgrønnsaker
- Spinatsuppe
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.