Løksuppe med focaccia

Løksuppe med focaccia

Løksuppe med focaccia smaker godt. Du kan velge om du vi gratinere suppen eller ikke og focaccia kan du enten bake selv, eller kjøpe ferdig i matbutikken.

4 løk i tynne strimler

3 sjalottløk

3 fedd hvitløk

1 liter oksekraft, ev. vann og fond

3 dl tørr hvitvin

100 gram smør

100 gram gruyer ost

2 laurbærblader

1 ss sukker

1 dl nøytral olje

2 ts worcestersaus

1 ss konjakk

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Fres løk, sjalottløk og hvitløk i olje i en kjele på middels varme. Tilsett sukker og stek videre på middels varme til løken blir brun, søt og myk. Rør i kjelen av og til så ikke løken brenner seg i bunnen. Det tar ca. 1 time før løken er klar, men det er viktig at du bruker tiden, for et godt resultat.

Tilsett hvitvinen og la den koke inn. Tilsett kraft, timian og laurbærblad. Det er smart å binde urtene sammen med hyssing, så det er lett å plukke dem ut av suppen senere. Tilsett konjakk og worcestersaus og la suppen småkoke i 40 minutter. Smak til med salt og pepper og hell over i porsjonsskåler og dryss over reven ost ved servering..

Om du vil lage focaccia selv, finner du oppskrift  her.

Om du vil gratinere løksuppen kan du skjære 4 loffeskiver, som brunes i tørr stekepanne til de er helt tørre. Hell suppen i 4 ildfaste skåler. Legg de sprøstekte loffskivene på toppen av suppa og riv godt med ost på. Sett i ovnen på 225 grader og stek til toppen har smeltet og blitt gyllen.

Løksuppe med focaccia
Løksuppe med focaccia

 

Du finner oppskrifter på både tradisjonelle, spennende og varierte supper fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese