Luksusterteskjell er en litt mer eksklusiv variant av terteskjell, som kan smake godt som forrett eller som en lunsjrett. Jeg synes de er litt morsommere å servere i middagsselskap, enn de vanlige terteskjellene.
2 ss smør
2 ts karri
4 dl melk
2 ss mel
1 liten pose frosne grønnsaker
100 g laksefilet
100 g fløtepudding
1 neve finhakket gressløk
100 g ferske reker
50 g krepsehaler
1 glass ørretrogn
1 pk røkt ørret
Reddikspirer, skjærgårdsspirer el.
Smelt smøret, rør inn karri og mel. Spe med melken, mens du rører. La det koke et par minutter, før du smaker til med salt og pepper. Tilsett frosne grønnsaker, for eksempel erter og gulrøtter. Tilsett laksefilet i terninger og fløtepudding og la alt bli gjennomvarmt. Rett før servering, tilsettes litt gressløk, ferske reker og krepsehaler. Varm terteskjellene i ovnen i noen minutter, før du fyller dem med fiskeblandingen. Jeg har toppet luksusterteskjellene med røkt ørret, ørretrogn, skjærgårdsspirer og dill.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.