Lun soppsalat med karamelliserte valnøtter er nydelig til lunsj, eller som tilbehør til grillmat. Oppskriften er passe til 2 pers.
Valnøttene:
2 ss sukker
3 ss flytende honning
1/2 ts salt
150 g valnøtter
Smelt sukker, honning og salt i en stekepanne. Tilsett nøtter og rør godt, så de er dekket av sukkerblandingen. Bre blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett i ovnen på 200 grader i 2 min. Ta ut og la det avkjøles helt, før du tar nøttene fra hverandre. Legg valnøttene i tett glass til de skal brukes.
1 pk aromasopp i skiver
10 sjalottløk, delt i 2, på langs
1 pk bønner, renset
Salt og pepper
1 potte basilikum
God balsamico
God olivenolje
Parmesan
Brun soppen i litt olje. Tilsett løk og bønner og la det steke med til bønnene er kokt, men fortsatt har tyggemotstand. Smak til med salt og pepper. Fordel blandingen på 2 tallerkener, dryss over nøtter og basilikum.
Server lun soppsalat med karamelliserte valnøtter ved å sette balsamico, olivenolje og parmesan på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.