HER FINNER DU BÅDE TRADISJONELLE OG MER SPENNENDE LUNSJFORSLAG
- 5-spice sliders5-spice sliders er en helt nydelig variant av svinefileten, som blir krydret med kinesisk 5-spicekrydder. Du får kjøpt krydderet i alleFortsett å lese «5-spice sliders»
- Abacate com tunaAbacate com tuna (avocado med tunfisk) er en velsmakende rett fra Guinea-Bissau. Den passer som forrett, lunsj eller en litenFortsett å lese «Abacate com tuna»
- AkevittsildAkevittsild er godt, selv om du ikke liker akevitt også og den er nok faren min sin favorittsild. Jeg trorFortsett å lese «Akevittsild»
- Arme riddereArme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det er enFortsett å lese «Arme riddere»
- BagelsBagels er deilig til frokost eller lunsj. De er fine å fryse og ta opp etter hvert som de skalFortsett å lese «Bagels»
- Baguette med karrikyllingBaguette med karrikylling er en deilig lunsjrett. Du kan enten kjøpe ferdige baguetter, eller lage dem selv. Jeg baker alltidFortsett å lese «Baguette med karrikylling»
- BaguettelunsjBaguettelunsj passer både som kos hjemme og som niste. Baguetter smaker aller best når du har laget dem selv, menFortsett å lese «Baguettelunsj»
- Baguettepizza – lettvint og godtBaguettepizza er en kjapp lunsj-, kvelds- eller middagsrett, som kan varieres i det uendelige og om nødvendig tilpasses hver enkeltFortsett å lese «Baguettepizza – lettvint og godt»
- Baguettepizza med kjøttsausBaguettepizza med kjøttsaus er en god lunsj-, kvelds- eller middagsrett, og en super måte å bruke rester på. Baguettepizza smakerFortsett å lese «Baguettepizza med kjøttsaus»
- Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selvBakt potet er en rett du kan lage så enkel eller komplisert du vil. Du kan fylle den med kryddersmørFortsett å lese «Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selv»
- Bakt potet med gravlaks og kald rømmesausBakt potet med gravlaks og rømmesaus er en favorittlunsj for meg om dagen. Disse bakepotetene går ekstra fort, for jegFortsett å lese «Bakt potet med gravlaks og kald rømmesaus»
- Bakt søtpotet med gresk kjøttdeigBakt søtpotet med gresk kjøttdeig er en lettvinn hverdagsrett. Den smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også brukeFortsett å lese «Bakt søtpotet med gresk kjøttdeig»
- BasturmaBasturma også kalt pastirma, pastarma, pastourma, basdirma og basterma er et nydelig stykke speket kjøtt fra Armenia, Aserbajdsjan, Bulgaria, Egypt,Fortsett å lese «Basturma»
- Bentes gratinerte rekerettBentes gratinerte rekerett er en litt uvanlig, men veldig god forret, med en blanding av reker og spekeskinke. Den kanFortsett å lese «Bentes gratinerte rekerett»
- BiffsalatBiffsalat er super å lage om du har rester fra et biffmåltid. Oppskriften kan også brukes til andre kjøttslag, somFortsett å lese «Biffsalat»
- Biffsalat med krutongerBiffsalat med krutonger er fantastisk godt en av mine favorittsalater. Den er super å lage når du har rester etterFortsett å lese «Biffsalat med krutonger»
- Biffsalat med mango- og karridressingBiffsalat med mango- og karridressing er en av mine favorittsalater og om du ikke vil steke biff, kan du brukeFortsett å lese «Biffsalat med mango- og karridressing»
- Blåskjell garam masalaBlåskjell garam masala er nydelige blåskjell, inspirert av smakene i India, Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh. Oppskriften er passe tilFortsett å lese «Blåskjell garam masala»
- Blåskjell i hvitvinBlåskjell i hvitvin er deilig som forrett, lunsjrett eller til hovedrett. Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden viFortsett å lese «Blåskjell i hvitvin»
- Blåskjell med karri og deilig skalldyrsausBlåskjell med karri og deilig skalldyrsaus er en smakfull blåskjellvariant med pommes frites. Blåskjell: 2 kg ferske blåskjell 2 dlFortsett å lese «Blåskjell med karri og deilig skalldyrsaus»
- Blåskjell med smak av ØstenJeg er veldig glad i blåskjell og veldig glad i mat fra Sør-Øst-Asia, så å kombinere dette, synes jeg blirFortsett å lese «Blåskjell med smak av Østen»
- Blomkål- og squashsuppeBlomkål- og squashsuppe passer både som forrett og som en lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer. 1/2 blomkål iFortsett å lese «Blomkål- og squashsuppe»
- Blomkålsalat med baconBlomkålsalat med bacon passer til forrett, som lunsj og som tilbehør til grillmat. Jeg har vært så heldig å fåFortsett å lese «Blomkålsalat med bacon»
- BlomkålsuppeBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Dette oppskriftenFortsett å lese «Blomkålsuppe»
- Blomkålsuppe med kylling og sprøstekt baconBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Denne oppskriftenFortsett å lese «Blomkålsuppe med kylling og sprøstekt bacon»
- Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt baconBlomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon blir veldig godt, med den salte smaken fra både osten og baconet. Det erFortsett å lese «Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon»
- BondeomelettBondeomelett er en tradisjonell og ikke minst smart måte å bruke restemat på. Jeg har brukt rå poteter, men duFortsett å lese «Bondeomelett»
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeigBörek (banitsa) med lammekjøttdeig ser kanskje godt ut, men bare vent til du smaker på den. Krydret lammefyll med pinjekjernerFortsett å lese «Börek (banitsa) med lammekjøttdeig»
- Brennsnute med vossakorvBrennsnute med vossakorv er en variasjon på den tradisjonsrike matretten fra Sunnmøre. Jeg synes den smaker ekstra godt en kaldFortsett å lese «Brennsnute med vossakorv»
- BriocheburgerbrødBriocheburgerbrød er saftige og luftige burgerbrød, som er supre som ferske, men også egner seg til frysing. Brioche er franskFortsett å lese «Briocheburgerbrød»
- BruschettaBruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese «Bruschetta»
- CabaretCabaret er en gammel, god matrett, som jeg lager av og til, enten til koldtbord, eller til julefrokosten. Den kanFortsett å lese «Cabaret»
- Cacio e pepeCacio e pepe betyr ost og pepper og er en rask og enkel pastarett for alle som er glade iFortsett å lese «Cacio e pepe»
- CæsarsalatCæsarsalat er ikke oppkalt etter Julius Cæsar, men ble utviklet av italieneren Cesare Cardini i Mexico i 1924. Den sloFortsett å lese «Cæsarsalat»
- Cajunbiff eller kylling med salatCajunbiff eller kylling med salat er fra Louisiana i USA. Cajuner er etterkommere av utvist befolkning fra Nova Scotia ogFortsett å lese «Cajunbiff eller kylling med salat»
- Cajunstyle kyllingsuppeCajunstyle kyllingsuppe er en av mine favorittsupper. Cajun er en etnisk gruppe som lever i delstaten Louisiana i USA. Cajunmaten erFortsett å lese «Cajunstyle kyllingsuppe»
- CapreseCaprese er en salat med opprinnelse fra Capri i Italia. Den er enkel å lage og kan brukes som forrettFortsett å lese «Caprese»
- Caprese burrataCaprese burrata er en nydelig forrett eller lunsjrett, som de fleste liker veldig godt. Burrata er en italiensk bøffelost, somFortsett å lese «Caprese burrata»
- CarpaccioCarpaccio er lettvint og godt og kan lages på mange måter, med basisen er rått kjøtt av god kvalitet. JegFortsett å lese «Carpaccio»
- CarpaccioCarpaccio er laget av rått kjøtt. Om du ikke liker rått kjøtt, eller ikke får tak i, kan du bruke roastbeef.Fortsett å lese «Carpaccio»
- Carpaccio av hvalCarpaccio av hval er en av mine favoritter og kan brukes til lunsj, forrett eller som en del av etFortsett å lese «Carpaccio av hval»
- Carpaccio av laksCarpaccio av laks smaker godt som forrett, til lunsj eller som en deilig, sval rett på varme sommerkvelder. 400 gFortsett å lese «Carpaccio av laks»
- Carpaccio fritt etter originalen fra VeneziaCarpaccio fritt etter originalen fra Venezia er en nydelig rett, som passer til både forrett, lunsj og som en lettFortsett å lese «Carpaccio fritt etter originalen fra Venezia»
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese «Ceviche»
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese «Ceviche»
- Ceviche av laksCeviche er en rett fra Sør- og Mellom-Amerika, der fisken blir «kokt» i syren fra lime. Den smaker deilig somFortsett å lese «Ceviche av laks»
- Ceviche av laks (Salma)Ceviche er en deilig rett, som egentlig er fra Peru, men som brukes i store deler Mellom- og Sør-Amerika. JegFortsett å lese «Ceviche av laks (Salma)»
- Couscoussalat med mango- og karridressingCouscoussalat med mango- og karridressing er en velsmakende rett fra Midt-Østen. Du får kjøpt hele granatepler i butikken, men duFortsett å lese «Couscoussalat med mango- og karridressing»
- Dansk platteDansk platte betyr veldig koselige minner for meg. Vi har vært på Café Sorgenfri i København mange ganger og derFortsett å lese «Dansk platte»
- Dansk smørrebrød med leverposteiDansk smørrebrød er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket med pålegg. Smørrebrød kalles gjerneFortsett å lese «Dansk smørrebrød med leverpostei»
- Dansk smørrebrød med roastbeefDansk smørrebrød med roastbeef er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket godsaker. Smørrebrød kallesFortsett å lese «Dansk smørrebrød med roastbeef»
- Den svenske nasjonaldagenDen svenske nasjonaldagen, tidligere svenska flaggans dag markeres i dag. Dagen er feiret siden 1982, ble saluttdag i 1996 ogFortsett å lese «Den svenske nasjonaldagen»
- Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagretteEgg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette kan brukes til både forrett, hovedrett, kveldskos og til lunsj. Om du ikke harFortsett å lese «Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette»
- Eggerøre – eggehakkEggerøre eller eggehakk tror jeg nesten ikke jeg kjenner noen som ikke liker. Det smaker godt, både til frokost, lunsj,Fortsett å lese «Eggerøre – eggehakk»
- ElgkarbonaderElgkarbonader smaker skikkelig godt. Siden elgkjøtt er så magert, kan de fort bli litt tørre, men denne oppskriften gir saftige, smakfulleFortsett å lese «Elgkarbonader»
- Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinkeErtesuppe av møljekraft og bayonneskinke er fin å lage når man har rester etter jul. Du kan selvfølgelig bruke annenFortsett å lese «Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinke»
- Ertesuppe som mormor lagde denErtesuppe som mormor lagde den, smaker ubeskrivelig godt. Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsjFortsett å lese «Ertesuppe som mormor lagde den»
- Et lettvint italiensk spekefatEt lettvint italiensk spekefat er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lengeFortsett å lese «Et lettvint italiensk spekefat»
- Fajitanachos med kyllingFajitanachos er en skikkelig koserett og denne varianten med kylling, er en av spesialitetene til sønnen min. 3 kyllingbryst iFortsett å lese «Fajitanachos med kylling»
- Ferske vårrullerFerske vårruller er en deilig, vietnamesiske rett, som vi gjør som en dugnad hos oss. Det er kjempehyggelig når alleFortsett å lese «Ferske vårruller»
- Fetaostbiffer med tzatzikiFetaostbiffer med tzatziki smaker godt med både ovnsbakte poteter som middag, og som lunsj i pitabrød. Denne oppskriften er passeFortsett å lese «Fetaostbiffer med tzatziki»
- Filippinsk salatFilippinsk salat er selvfølgelig perfekt tilbehør til filippinske retter, men den passer også godt til grillmat og stekte kjøttretter. 1/2Fortsett å lese «Filippinsk salat»
- Fish and chipsFish and chips er en veldig populær rett hos oss og jeg synes det er smart å lage den nårFortsett å lese «Fish and chips»
- Fiskesuppe av blåskjellkraftFiskesuppe av blåskjellkraft er en en rett, inspirert av maten i Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Du kan gjøreFortsett å lese «Fiskesuppe av blåskjellkraft»
- Fiskesuppe med fiskepuddingFiskesuppe med fiskepudding er en ganske billig rett. Jeg synes ikke fiskepudding er så spennende, men den smaker godt i denneFortsett å lese «Fiskesuppe med fiskepudding»
- Fiskesuppe med selvfisket fangst på hyttaFiskesuppe med selvfisket fangst på hytta er noe av det beste jeg vet. Den smaker også fantastisk med fisk fraFortsett å lese «Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta»
- FlogeresFlogeres er supre som en liten lunsjrett, som tilbehør til suppe eller som en del av meze (det østlige ogFortsett å lese «Flogeres»
- FoccaciaFoccacia er et nydelig italiensk brød, som passer til både supper, gryteretter og tapas (eller antipasti som det heter i Italia).Fortsett å lese «Foccacia»
- Første juledag spiser vi lang julefrokostFørste juledag spiser vi lang julefrokost, med masse deilig mat og alle som kan krype og gå er invitert. JegFortsett å lese «Første juledag spiser vi lang julefrokost»
- FrokostomelettFrokostomelett i en eller annen variant hører ofte med til helgekosen hos oss. Jeg liker å kose meg med enFortsett å lese «Frokostomelett»
- Fylt brødFylt brød er deilig som lunsj, en kveldsrett eller som tilbehør til suppe eller tapas. Fylt brød er også enFortsett å lese «Fylt brød»
- Fylt loffFylt loff ser lekkert ut og smaker godt. Den passer godt til lunsj og er velegnet som turmat. De kanFortsett å lese «Fylt loff»
- GalettesGalettes er pannekaker laget av bokhvetemel. De brukes gjerne til frokost eller lunsj, med godt fyll i eller til dessert,Fortsett å lese «Galettes»
- GazpachoGazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvpartenFortsett å lese «Gazpacho»
- Gratinert «bakepotet»Gratinert «bakepotet» er den perfekte oppskriften for deg som har lyst på bakepotet, men ikke har tid eller lyst tilFortsett å lese «Gratinert «bakepotet»»
- Gratinert bakepotetGratinert bakepotet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Den blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg medFortsett å lese «Gratinert bakepotet»
- Gratinert hvitløksbrødGratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvint og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerneFortsett å lese «Gratinert hvitløksbrød»
- Gratinerte krepsehalerGratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Om du kjøper f.eks. Jacobs, eller en annen ferdig hollandaisesaus, er detFortsett å lese «Gratinerte krepsehaler»
- Gratinerte tortillachipsGratinerte tortillachips er enkelt å lage til mange, siden du brer tortillaene utover stekebrettet, legger fyllet oppa, ost på toppenFortsett å lese «Gratinerte tortillachips»
- Gresk salatGresk salat er kjent for alle som har vært i Hellas. Den serveres som tilbehør, både til lunsj og middagFortsett å lese «Gresk salat»
- Gresk salat med biffGresk salat med biff er en super måte å få brukt opp potet- og kjøttrester på. Den har ingen nøyaktigeFortsett å lese «Gresk salat med biff»
- Gresk, bakt potetGresk, bakt potet smaker aller best med lammekjøttdeig, men du kan også bruke vanlig kjøttdeig eller karbonade, om du ikkeFortsett å lese «Gresk, bakt potet»
- Grønn curry kyllingsuppeGrønn curry kyllingsuppe har en mild smak av kokos og passer godt som en lunsjrett. Du kan variere styrken vedFortsett å lese «Grønn curry kyllingsuppe»
- Grønn ertesuppeGrønn ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat. Jeg lager alltid en storFortsett å lese «Grønn ertesuppe»
- GrøntrandOppskriften på grøntrand har jeg funnet i den gamle kokeboka som moren min har fra husmorskolen. Den ble laget iFortsett å lese «Grøntrand»
- Grove og mye sunnere hamburgerbrødGrove og mye sunnere hamburgerbrød er et godt alternativ, dersom du ønsker et sunnere kosthold. Som med annen gjærbakst, erFortsett å lese «Grove og mye sunnere hamburgerbrød»
- GulasjsuppeGulasjsuppe er en deilig rett som spises over store deler av Europa og Nord-Amerika. Mange tror at gulasj er fraFortsett å lese «Gulasjsuppe»
- Guros fylte bakepoteterGuros fylte bakepoteter smaker veldig godt alene, som en smårett, en liten kveldsrett, lunsjrett eller som deilig tilbehør til kjøttretter,Fortsett å lese «Guros fylte bakepoteter»
- HafalaabHafalaab er en tradisjonell suppe fra Liechtenstein Den består av kraft med dumplings laget av hvete- og maismel i tilleggFortsett å lese «Hafalaab»
- Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkunPasta med kalkun er super restemat. Det blir gjerne litt kalkunrester etter nyttårsaften og her er et forslag til haFortsett å lese «Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkun»
- HariraHarira er en velsmakende og mettende suppe som opprinnelig kommer fra berbernes mattradisjoner, og som lages i Algerie og MarokkoFortsett å lese «Harira»
- Havregrøt med banan, rosiner og mandelflakHavregrøt med banan, rosiner og mandelflak er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alleFortsett å lese «Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak»
- Hjemmelagde karbonader med ertestuingHjemmelagde karbonader er så godt og så enkelt at det ikke finnes en eneste god grunn til å kjøpe ferdig.Fortsett å lese «Hjemmelagde karbonader med ertestuing»
- Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedreHjemmelaget kebab i pita er sunnere og bedre og derfor lager jeg kebaben selv. Den store forskjellen fra den duFortsett å lese «Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre»
- HjerteskjellHjerteskjell er delikatessemat og selges levende på Meny. De kan tilberedes på mange måter og denne oppskriften er lettvinn ogFortsett å lese «Hjerteskjell»
- HjortebabHjortebab er en kebab med norske smaker og det smaker nydelig. Denne er med hjortekjøtt, men du kan bruke annetFortsett å lese «Hjortebab»
- Hjorteburger med deilig tilbehørHjorteburger er en delikatesse. Vi har akkurat fått tak i en halv hjort og har partert og malt etter besteFortsett å lese «Hjorteburger med deilig tilbehør»
- HjortesuppeHjortesuppe smaker deilig en mørk høstkveld eller en kald vinterdag. Jeg har brukt kraft jeg hadde i fryseren, men duFortsett å lese «Hjortesuppe»
- Hoagie rolls med biffHoagie rolls med biff er en deilig lunsj eller kveldsrett og jeg lager dem gjerne, hvis jeg har biffrester fraFortsett å lese «Hoagie rolls med biff»
- Hot cajunsuppe med kyllingHot cajunsuppe med kylling varmer godt, med sin cajunsmak og finhakket chili. Jeg har brukt syltet chili, men du kanFortsett å lese «Hot cajunsuppe med kylling»
- Hummersuppe med laks og rekerHummersuppe med laks og reker inneholder ikke hummer, men hummerfond, som du får kjøpt på Meny og andre velassorterte matbutikkerFortsett å lese «Hummersuppe med laks og reker»
- Hvit thaipizzaHvit thaipizza lages med en saus av creme fraiche. Det kan kanskje høres rart ut, men det smaker veldig godt.Fortsett å lese «Hvit thaipizza»
- Hvite pizzasnurrerHvite pizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. Den hvite pizzasausen er veldig lettvinn å lage, sidenFortsett å lese «Hvite pizzasnurrer»
- Hvitløksreker fra HawaiiHvitløksreker fra Hawaii smaker som de du får kjøpt av foodtrucks på Hawaii, med saftige reker tilberedt i en deilig,Fortsett å lese «Hvitløksreker fra Hawaii»
- Indiske rekerIndiske reker er en helt nydelig forrett og den er enkel å lage. Denne oppskriften er passe til 4 personer.Fortsett å lese «Indiske reker»
- Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampiItaliensk forrett med argentinske villreker eller scampi er enkel og rask å lage og smaker veldig godt. Den kan ogsåFortsett å lese «Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi»
- Japansk fiskesuppe med tofu og omelettDe fleste av oss forbinder Japan med sushi og ikke suppe. Jeg er ofte i Tollbugata i Drammen og besøkerFortsett å lese «Japansk fiskesuppe med tofu og omelett»
- Japansk ramensuppe med pankokyllingJapansk ramensuppe med pankokylling tar litt tid å lage, men er en fantastisk nydelig rett. Kraften: 3 kg kyllingvinger (ellerFortsett å lese «Japansk ramensuppe med pankokylling»
- JuksesoddJuksesodd er en enkel hverdagsvariant av trøndersodd. Ekte sodd er festmat i Trøndelag og serveres tradisjonelt til alle livets store begivenheter.Fortsett å lese «Juksesodd»
- Kabaret eller aspikKabaret er en av barndommens festretter. Den sto alltid på koldtbordet og jeg synes den fortsatt smaker godt, med hjemmelagetFortsett å lese «Kabaret eller aspik»
- Kantarellpai med chèvre og skinkeKantarellpai med chèvre og skinke kan brukes til forrett, lunsj, hovedrett eller en deilig kveldsrett. Du kan selvfølgelig lage paibunnenFortsett å lese «Kantarellpai med chèvre og skinke»
- KarrisildKarrisild fås kjøpt i matbutikken, men den er ikke i nærheten så god som den du lager selv. Jeg vanner alltidFortsett å lese «Karrisild»
- Keema naan (kima nan)Keema naan (kima nan) smaker sååå godt. Det er nanbrød fylt med lammekjøttdeig. Om du ikke får tak i lam,Fortsett å lese «Keema naan (kima nan)»
- Kjempegode og luftige rundstykkerHjemmelagde rundstykker er veldig godt. Jeg baker alltid dobbel porsjon for å ha noen i fryseren til senere. Denne oppskriftenFortsett å lese «Kjempegode og luftige rundstykker»
- Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe) lages av saue- eller lammekjøtt i tillegg til rotgrønnsaker. Suppeurter kjøpes i alle dagligvarebutikker på Island, menFortsett å lese «Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)»
- Kremet blomkålsuppe med baconKremet blomkålsuppe med bacon er en deilig hverdagsrett. Det er ingen grunn til å kjøpe posesuppe, når det er såFortsett å lese «Kremet blomkålsuppe med bacon»
- Kremet fiskesuppeKremet fiskesuppe smaker godt og passer både som lunsj, forrett, hovedrett og kveldskos. Denne er laget med laks, men duFortsett å lese «Kremet fiskesuppe»
- Kremet gratinert løksuppeKremet gratinert løksuppe er en nydelig, rundere variant av løksuppe, som kan serveres som lunsj, forrett eller som en deiligFortsett å lese «Kremet gratinert løksuppe»
- Kremet laksesuppeKremet laksesuppe smaker nydelig, både til lunsj, som forrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. Det passer med bådeFortsett å lese «Kremet laksesuppe»
- Kremet pastasalatKremet pastasalat kan gjerne spises alene som en lunsjrett, men passer også godt som tilbehør til både grillmat og spekemat. OppskriftenFortsett å lese «Kremet pastasalat»
- KveitesuppeKveitesuppe blir kanskje ikke servert så ofte, men den smaker godt og om du ikke har tilgang til kveite, kanFortsett å lese «Kveitesuppe»
- Kveldskos med soppstuingKveldskos med soppstuing er en brødskive, ristet som en bruschetta, med en slags soppstuing på. Den passer også godt somFortsett å lese «Kveldskos med soppstuing»
- Kylling karaage i wrap med chilimajonesKylling karaage i wrap med chilimajones er en av spesialitetene til sønnen min og vi synes denne retten er heltFortsett å lese «Kylling karaage i wrap med chilimajones»
- Kylling med rød currysausKylling med rød currysaus er en av spesialitetene til sønnen min og når den skal serveres har vi alltid enFortsett å lese «Kylling med rød currysaus»
- KyllingciabattaKyllingciabatta er en velsmakende og lettlagd lunsjrett. Du kan bake ciabatta, men du får også kjøpt halvstekte, som smaker heltFortsett å lese «Kyllingciabatta»
- KyllingsalatKyllingsalat er deilig som pålegg, som en del av et koldtbord eller en til en dansk frokost. om du harFortsett å lese «Kyllingsalat»
- Kyllingsalat med karri og eksotisk fruktKyllingsalat med karri og eksotisk frukt passer både til frokost, lunsj, eller som en liten kveldssnack. Den er god påFortsett å lese «Kyllingsalat med karri og eksotisk frukt»
- Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirerKyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer passer både som en lunsjrett, som tilbehør til annen mat og som en selvstendigFortsett å lese «Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer»
- Kyllingsalat med krutongerKyllingsalat med krutonger er en mettende salat, med smak fra Middelhavslandene. 4 kyllingfileter 2 ts tzatzikikrydder Pepper Salaten: 1 glassFortsett å lese «Kyllingsalat med krutonger»
- Kyllingsandwich med båtpoteterKyllingsandwich med båtpoteter er super som en lunsj- eller kveldsrett. Start med båtpotetene. Risle litt olivenolje i en langpanne, delFortsett å lese «Kyllingsandwich med båtpoteter»
- Laks og nudler som i ØstenLaks og nudler som i Østen er en veldig sunn rett, som er enkel å lage til mange. Oppskriften erFortsett å lese «Laks og nudler som i Østen»
- Laksa – en kjapp enLaksa – en kjapp en går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er en suppe som spises i Singapore,Fortsett å lese «Laksa – en kjapp en»
- Laksa med nudlerLaksa med nudler går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er fra peranakankulturen, som er en blandingskultur med kinesiskeFortsett å lese «Laksa med nudler»
- LakseburgerLakseburger er sunt og godt og enkelt å lage selv. Jeg har servert dem med burgerbrød, aioli, båtpoteter og littFortsett å lese «Lakseburger»
- Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkremLakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem er en velsmakende forrett. Laksen serveres rå, så jeg bruker alltid Salma, som smakerFortsett å lese «Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem»
- LaksesalatLaksesalat er godt og sunt og kan brukes både som en smårett, forrett eller lunsjrett. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese «Laksesalat»
- Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsakerLaksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker er en av mine lunsjfavoritter. Vi serverer sandwichen med båtpoteter. Det er viktig åFortsett å lese «Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker»
- LaksesuppeHjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften på laksesuppeFortsett å lese «Laksesuppe»
- Lam i tortillaLam i tortilla er en god og lettvint rett, som er grei å lage, om du skal bruke opp resten av lammelåret/steika.Fortsett å lese «Lam i tortilla»
- LammebollesuppeLammebollesuppe smaker godt en kald høst eller vinterkveld. Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du bruke annen kjøttdeigFortsett å lese «Lammebollesuppe»
- Lammeburger med smak av MiddelhavslandeneLammeburger med smak av Middelhavslandene er lettvinn og god hverdagsmat. Sausen kan gjerne lages kvelden i forveien og settes kaldtFortsett å lese «Lammeburger med smak av Middelhavslandene»
- Lettvinn kyllingsuppe med karriLettvinn kyllingsuppe med karri er både sunn og smaker godt. 1 ltr. god kyllingkraft 1 strimlet løk 4 kyllingfileter iFortsett å lese «Lettvinn kyllingsuppe med karri»
- Lettvinn pitalunsjDette er en lettvinn og veldig velsmakende lunsj- eller kveldsrett. Stek pitabrødet som det står på pakken (eller lag dineFortsett å lese «Lettvinn pitalunsj»
- Lettvint lakselunsj med tartarsausLettvin lakselunsj med tartarsaus er en god lunsj- eller middagsrett. Du kan gjøre den enklere eller legge mer jobb iFortsett å lese «Lettvint lakselunsj med tartarsaus»
- Leverpostei – patéLeverpostei – paté smaker ekstra godt når du har laget den selv. Denne oppskriften ligner litt på mammas leverpostei, menFortsett å lese «Leverpostei – paté»
- Libanesisk kylling i pitabrødLibanesisk kylling i pitabrød er en lettvinn hverdagsrett. Du kan gjerne legge kyllingen i marinade kvelden før den skal serveres,Fortsett å lese «Libanesisk kylling i pitabrød»
- Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsausLoffepizza – ostesmørbrød eller toast med kjøttsaus er perfekt om du har litt loff og noen rester. Den er ogsåFortsett å lese «Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsaus»
- Løksuppe med focacciaLøksuppe med focaccia smaker godt. Du kan velge om du vi gratinere suppen eller ikke og focaccia kan du entenFortsett å lese «Løksuppe med focaccia»
- Lun soppsalat med karamelliserte valnøtterLun soppsalat med karamelliserte valnøtter er nydelig til lunsj, eller som tilbehør til grillmat. Oppskriften er passe til 2 pers.Fortsett å lese «Lun soppsalat med karamelliserte valnøtter»
- Lun thaisalat med biffLun thaisalat med biff er veldig populært hos oss. Blandingen av salt, søtt og sterkt er helt fantastisk. Denne thaisalatenFortsett å lese «Lun thaisalat med biff»
- MachboosMachboos er opprinnelig fra Bahrain og der er den også nasjonalretten. Risretten kan minne om pilaffris og er utbredt overFortsett å lese «Machboos»
- Makrell i tomat – hjemmelagetNår vi har makrell igjen etter middagen, enten stekt eller grillet, lager jeg makrell i tomat og det er veldigFortsett å lese «Makrell i tomat – hjemmelaget»
- Mammas krabberisottoMammas krabberisotto er fantastisk godt og en fin avveksling fra krabbe naturell på en loffskive. Mammas krabberisotto kan brukes bådeFortsett å lese «Mammas krabberisotto»
- Mammas minestronesuppeMammas minestronesuppe (minestra) smaker mye bedre når du lager den selv, enn når du kjøper minestronesuppe i pose. I tilleggFortsett å lese «Mammas minestronesuppe»
- MangokarrisildMangokarrisild er inspirert av smaker fra landene rundt den persiske gulfen og den er lett å like for nybegynnere iFortsett å lese «Mangokarrisild»
- Marinert kyllingbryst i burgerbrødMarinert kyllingbryst i burgerbrød er en lettvinn og smakfull rett, som passer godt både til lunsj og middag. Denne oppskriftenFortsett å lese «Marinert kyllingbryst i burgerbrød»
- Måsegg til frokostMåsegg til frokost er en nord-norsk delikatesse og man kan vel ikke reise fra Lofoten, uten å ha spist måsegg?Fortsett å lese «Måsegg til frokost»
- MatmuffinsMatmuffins er deilige, saftige inni og sprø utenpå. og i tillegg metter de godt. 2 egg 150 g cottage cheeseFortsett å lese «Matmuffins»
- Minas gulrotsuppeMinas gulrotsuppe er nydelig til forrett eller som en lunsjrett, med litt brød til. Gulrøttene gjør suppen litt søtlig, så detFortsett å lese «Minas gulrotsuppe»
- Minas pokebowlMinas pokebowl er en nydelig og sunn rett, som passer til lunsj eller kveldskos. Sausen: 1 dl soyasaus 2 ssFortsett å lese «Minas pokebowl»
- Monte Cristo SandwichMonte Cristo Sandwich er ostesmørbrød med skinke, dyppet i eggeblanding før steking. Monte Cristo Sandwichen ble opprinnelig servert i CaliforniaFortsett å lese «Monte Cristo Sandwich»
- MorrapyttMorrapytt er en variant av pytt i panne og en fin rett når du vil bruke opp matrester. Pytt iFortsett å lese «Morrapytt»
- Nudelsuppe med biffNudelsuppe med biff er varmende og godt på kalde høst- og vinterkvelder. Red chilisaus finnes i flere varianter i asiatiskeFortsett å lese «Nudelsuppe med biff»
- OberstinnesildOberstinnesild er spesialiteten til stefaren min. Den passer perfekt på frokostbordet til jul og er veldig populær i vår familie.Fortsett å lese «Oberstinnesild»
- Okonomiyaki – japansk pannekakeOkonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. Før jeg smakte den, syntes jeg at blandingen av råvarer var littFortsett å lese «Okonomiyaki – japansk pannekake»
- Oldebestas sild i det grønneOldebestas sild i det grønne er en gammel familieoppskrift og min absolutte yndlingssild. 8 spekesildfileter 2 dl majones 2 dlFortsett å lese «Oldebestas sild i det grønne»
- Omelett med pepper JackostPepper Jackost har kommet i butikken min. Jeg synes den har veldig god smak, med litt sting av jalapeno. OmelettFortsett å lese «Omelett med pepper Jackost»
- Omelett med ramsløkpølseOmelett med ramsløkpølse er godt til frokost, men passer også bra til lunsj, kveldsmat, eller som en del av etFortsett å lese «Omelett med ramsløkpølse»
- Omelett med spekeskinke, sopp og ostOmelett med spekeskinke, sopp og ost passer ekstra godt som en lunsjrett og denne oppskriften er passe til 2 personer.Fortsett å lese «Omelett med spekeskinke, sopp og ost»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Omelett med tomater og olivenOmelett med tomater og oliven smaker godt til frokost, lunsj, som en kveldsrett eller som en del av et tapasbord.Fortsett å lese «Omelett med tomater og oliven»
- Ordførerens rekesuppeOrdførerens rekesuppe er spesialiteten til en tidligere ordfører i Kristiansand. Han bruker rekeskallene til å rekesmak til kraften. Det erFortsett å lese «Ordførerens rekesuppe»
- Ost med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoastOst med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoast er en nydelig rett, som gjerne kan brukes iFortsett å lese «Ost med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoast»
- ØstersØsters er levende når du kjøper den i butikken og når den er åpnet, er den klar til servering, såFortsett å lese «Østers»
- Østers med bringebærvinaigretteØsters med bringebærvinaigrette er enkelt å lage og smaker godt. Østers er levende når du kjøper den i butikken ogFortsett å lese «Østers med bringebærvinaigrette»
- Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløkOstesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk er en av mine favoritter når det gjelder ostesmørbrød. Du kan lage syltet rødløkFortsett å lese «Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk»
- Ostesmørbrød med chevre, spekeskinke og pæreOstesmørbrød med chevre, spekeskinke og pære er litt mer spennende enn de vanlige med gulost, en skinkebit og litt ketsjup. JegFortsett å lese «Ostesmørbrød med chevre, spekeskinke og pære»
- Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-sausOstesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus eller toast er en enkel og god lunsj, kveldsrett eller lettvint middag i full fart.Fortsett å lese «Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus»
- Ostesmørbrød med jordbærOstesmørbrød med jordbær eller toast med jordbær er en fantastisk sommerlunsj. Når de første norske jordbærene kommer, lager jeg megFortsett å lese «Ostesmørbrød med jordbær»
- Pad thai – thailandsk gatematPad thai er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutterFortsett å lese «Pad thai – thailandsk gatemat»
- Pankofish and chips med tartarsaus – eller fiskepinner, om du vilDenne retten er veldig populær hos oss og jeg synes det er smart å lage den om sommeren, når duFortsett å lese «Pankofish and chips med tartarsaus – eller fiskepinner, om du vil»
- Pasta carbonara med salamiPasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara. 2 eggeplommer 3 dl fløte 40 g revenFortsett å lese «Pasta carbonara med salami»
- Pasta med baconPasta med bacon og tomat er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende. Denne oppskriften kan ogsåFortsett å lese «Pasta med bacon»
- Pasta med bacon og tomatPasta med bacon og tomat er raskt å lage smaker godt. Den passer som forrett, lunsjrett og til kveldskosen. DenneFortsett å lese «Pasta med bacon og tomat»
- Pasta med gorgonzolasausPasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel, for ostenFortsett å lese «Pasta med gorgonzolasaus»
- Pasta med hjerteskjell og krepsPasta med hjerteskjell og kreps er en variant av pasta vongole og smaker knallgodt. Oppskriften er til 4 personer. 1 kgFortsett å lese «Pasta med hjerteskjell og kreps»
- Pasta med italiensk salami og fløtesausPasta med italiensk salami og fløtesaus er en kjapp og lettlaget rett. Vi er veldig glade i italiensk mat ogFortsett å lese «Pasta med italiensk salami og fløtesaus»
- Pasta med krepsehalerPasta med krepsehaler er er lettvinn og god mat, som passer fint i en hektisk hverdag. Om du ikke fårFortsett å lese «Pasta med krepsehaler»
- Pasta med kylling i tomatsausPasta med kylling i tomatsaus smaker godt og er enkel å lage, så det passer godt som en hverdagsrett. 2Fortsett å lese «Pasta med kylling i tomatsaus»
- Pasta med kylling og bacon i fløtesausPasta med kylling og bacon i fløtesaus er godt og i tillegg enkelt å lage. Jeg liker å bruke lårfiletFortsett å lese «Pasta med kylling og bacon i fløtesaus»
- Pasta med laks og spinatPasta med laks og spinat er lettvint og godt etter en dag på jobben og er passe til 4 personer. 1Fortsett å lese «Pasta med laks og spinat»
- Pasta med trøffel og fløtesausPasta med trøffel og fløtesaus er en lettvint og god middags- eller lunsjrett. Du får kjøp trøffel i små glassFortsett å lese «Pasta med trøffel og fløtesaus»
- Pastaputer med pancettasausPastaputer med pancettasaus er laget av deilige pastaputer, fylt med sopp og du får kjøpt dem ferdige. Om du ikkeFortsett å lese «Pastaputer med pancettasaus»
- Pastaputer med sitronsaus og trøflerPastaputer med ostesaus og trøfler er en favoritt hos oss. Du kan kjøpe ferdige pastaputer etter egen smak, eller duFortsett å lese «Pastaputer med sitronsaus og trøfler»
- Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsausPastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus er super restemat etter en middag med helstekt indrefiler. Du kan også bruke ytrefilet, entrecôteFortsett å lese «Pastaskruer med indrefilet og blåskimmelsaus»
- Peperoncino rosso med kylling og pestoPeperoncino rosso er en pasta med sting i. Vi synes det smaker godt, men du kan bruke annen pasta tilFortsett å lese «Peperoncino rosso med kylling og pesto»
- PepperrotsildPepperrotsild smaker friskt og godt og faller i smak hos de fleste. Om du aldri har lagd sild før, erFortsett å lese «Pepperrotsild»
- PeppersildPeppersild består av 4 typer pepper, hvit, sort, grønn og rosé (som egentlig ikke er pepper). Jeg har brukt syltetFortsett å lese «Peppersild»
- Pitabrød med pesto, mozzarella og skinkePitabrød med pesto, mozzarella og skinke er en lettvint og velsmakende lunsjrett eller om du er litt småsulten på kvelden. DuFortsett å lese «Pitabrød med pesto, mozzarella og skinke»
- PizzaPizza var noe de bare spiste i Italia, da jeg var liten. Jeg var i den eneste familien jeg vissteFortsett å lese «Pizza»
- Pizza – mange spennende varianterDa jeg var liten, var pizza for de fleste, noe de spiste i Italia. Jeg var i den eneste familienFortsett å lese «Pizza – mange spennende varianter»
- Pizza twistersPizza twisters er fint som turmat, til tapasbordet og ikke minst til barnebursdag. De kan serveres både varme og kaldeFortsett å lese «Pizza twisters»
- PizzabollerPizzaboller er veldig kjekk turmat, lunsj og passer godt i barnebursdag. De smaker godt både varme og kalde. Deigen: 550Fortsett å lese «Pizzaboller»
- PizzasnurrerPizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. De smaker godt både nystekte, oppvarmet, lunkne og kalde. Bunnen: Fortsett å lese «Pizzasnurrer»
- Poke bowl med kyllingPoke bowl er en rett som kommer fra Hawaii. Den serveres oftest med ris i bunnen og rå fisk iFortsett å lese «Poke bowl med kylling»
- Poke bowl med laks og chilimajonesPoke bowl med laks og chilimajones er velsmakende kosemat fra Hawaii. Poke er det hawaiiske ordet for å skjære ellerFortsett å lese «Poke bowl med laks og chilimajones»
- Poke bowl med laks og superrisPoke bowl er opprinnelig fra Hawaii, men er i ferd med å spre seg over hele verden. Det er ikkeFortsett å lese «Poke bowl med laks og superris»
- Poronkeitto – reinsdyrsuppePoronkeitto er velsmakende, tradisjonell suppe, som serveres med skiver av kjøttet på toppen. 1 kg reinsdyrkjøtt, gjerne forpart 4 lFortsett å lese «Poronkeitto – reinsdyrsuppe»
- PortvinssildPortvinssild er et velsmakende innslag til julefrokoster og er morsomt å lage. Jeg lager minst ett nytt slag sild hvertFortsett å lese «Portvinssild»
- Potet- og purresuppe med hvitløkssnurrerPotet- og purresuppe med hvitløkssnurrer er en mettende og god lunsjrett, som de aller fleste vil like. Potet- og purresuppe:Fortsett å lese «Potet- og purresuppe med hvitløkssnurrer»
- Potetomelett eller tortillaPotetomelett eller tortilla kan spises som selvstendig rett, til f.eks. lunsj, eller du kan servere den til tapas. 2 løkFortsett å lese «Potetomelett eller tortilla»
- PotetvaflerPotetvafler er lettvint og mettende. Prøv dem til lunsj eller kveldsmat. 4 egg 4 dl melk 3 dl hvetemel 1Fortsett å lese «Potetvafler»
- Pulled hjortenakkePulled hjortenakke er norsk tradisjonskjøtt brukt som fast food. Om du er så heldig å få tak i en hjortenakke,Fortsett å lese «Pulled hjortenakke»
- PyttikalkunPyttikalkun er velsmakende restemat. Når jeg har stekt en helt kalkun, blir det alltid rester de kan brukes til mange slagsFortsett å lese «Pyttikalkun»
- Ramensuppe med biffRamensuppe med biff er knallgodt og er en av mine favorittsupper. Den er også enkel å lage. Oppskriften er passe tilFortsett å lese «Ramensuppe med biff»
- Ravioli med ricotta, sopp og baconRavioli eller pastaputer kan fylles med det du ønsker. Ravioli med sopp og bacon er en av mine favoritter. OppskriftenFortsett å lese «Ravioli med ricotta, sopp og bacon»
- Ravioli med soppfyll og salviesmørRavioli med soppfyll og salviesmør tar litt tid å lage, men den smaker sååå nydelig. Du finner oppskrift på pasta HER.Fortsett å lese «Ravioli med soppfyll og salviesmør»
- Red curry fiskesuppeRed curry fiskesuppe kommer fra Sørøst-Asia. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chili. Denne oppskriften er passe tilFortsett å lese «Red curry fiskesuppe»
- Rekecocktail med smak av ØstenRekecocktail med smak av Østen smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne. 1 mangoFortsett å lese «Rekecocktail med smak av Østen»
- Rekecocktail med sting og avokadokremRekecocktail med sting og avokadokrem er en super forrett og en av mine favoritter. Om du synes den blir littFortsett å lese «Rekecocktail med sting og avokadokrem»
- RekerisottoRekerisotto er en mettende rett som passer til både lunsj, middag og som kveldskos. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktigFortsett å lese «Rekerisotto»
- Restemat «pytt i panne»Jeg liker ikke å kaste mat. Det har heller aldri vært noe problem heller, siden jeg har hatt to storspisteFortsett å lese «Restemat «pytt i panne»»
- RislapperRislapper er smart å lage, når du har rester av risgrøt eller kokt ris etter middagen og det smaker godtFortsett å lese «Rislapper»
- RisonisalatRisonisalat passer til både kjøtt og fiskeretter, er super til grillmat og kan brukes som forrett eller lunsjrett, med godtFortsett å lese «Risonisalat»
- RisottoJeg husker risotto som noe tørt og trist fra kjøkkenskolen i barndommen, men risotto laget på riktig måte, smaker nydelig.Fortsett å lese «Risotto»
- Roastbiffbaguette med aromasoppRoastbiffbaguette med aromasopp er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Om du vil legge ekstra mye kjærlighet i det, kan duFortsett å lese «Roastbiffbaguette med aromasopp»
- RoastbiffsalatRoastbiffsalat er godt, sunt og mettende. Den passer godt, både som en lunsjrett og middagsrett, med godt brød til. Oppskriften erFortsett å lese «Roastbiffsalat»
- Rødkålsalat fra KoreaRødkålsalat fra Korea smaker godt alene til f.eks. lunsj, sammen med godt brød, eller som forrett. Rødkålsalat passer også somFortsett å lese «Rødkålsalat fra Korea»
- RomanescosuppeRomanescosuppe er en mellomting mellom blomkål- og brokkolisuppe og passer fint til forrett eller lunsj. Du får kjøpt romanesco påFortsett å lese «Romanescosuppe»
- Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgeligRømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig, og det er ingen grunn til å kjøpe ferdig, når den er så enkel å lageFortsett å lese «Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig»
- Rösti (røsti)Rösti (røsti) er opprinnelig fra Sveits, men spises i flere av de nærliggende landene også. I tillegg har retten flyttetFortsett å lese «Rösti (røsti)»
- Saftig og sprøtt valnøttbrødValnøttbrød smaker veldig godt. Denne oppskriften gir et saftig brød med knasende sprø skorpe. Jeg bruker det som tilbehør til f.eks. supper ogFortsett å lese «Saftig og sprøtt valnøttbrød»
- Salat med appelsin og karridressingSalat med appelsin og karridressing er en deilig rett fra Midtøsten. Den kan brukes til lunsj, som forrett eller somFortsett å lese «Salat med appelsin og karridressing»
- Salat med bær og sprøstekt parmaskinkeSalat med bær smaker alltid godt, synes jeg. Denne varianten med bær er litt utenom det vanlige og smaker ekstraFortsett å lese «Salat med bær og sprøstekt parmaskinke»
- Salat med biff og baconSalat med biff og bacon er perfekt, om du har rester etter biffmiddagen. Jeg liker å legge salat på fatFortsett å lese «Salat med biff og bacon»
- Salat med couscous og biffstrimlerSalat med couscous og biffstrimler er supert om du har rester etter en biffmiddag. Om du ikke har biffrester, kan duFortsett å lese «Salat med couscous og biffstrimler»
- Salat med kylling og peanøttsausSalat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer. 4Fortsett å lese «Salat med kylling og peanøttsaus»
- Salat med mandelflak og sesamfrøSalat med mandelflak og sesamfrø er en frisk salat fra Sør-øst Asia og passer til både kjøtt- og fiskeretter. 1/2Fortsett å lese «Salat med mandelflak og sesamfrø»
- Salat med nøtter og mangodressingSalat med nøtter og mangodressing smaker godt både alene og som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter. Salaten: 1/2 hode isbergsalatFortsett å lese «Salat med nøtter og mangodressing»
- Salat med spiselige blomsterSalat med spiselige blomster Er ikke bare lekkert, det smaker godt også. Hver vår ber jeg om hjelp på hagesenteret,Fortsett å lese «Salat med spiselige blomster»
- Saltet lammelårSaltet lammelår er en tradisjon fra Sørlandet og etter at moren min flyttet til Kristiansand for mange år siden, bleFortsett å lese «Saltet lammelår»
- SellerirotsuppeSellerirotsuppe er nydelig som forrett eller til lunsj, sammen med godt brød. Blandingen av eple og bacon, ser lekkert ut,Fortsett å lese «Sellerirotsuppe»
- Sennepssild med grønne eplerSennepssild kan serveres som godt pålegg til julefrokosten, til koldtbord eller til sildebord. Om du ikke har funnet din yndlingssildFortsett å lese «Sennepssild med grønne epler»
- ShakshoukaShakshouka (shakshuka, shakshoka, schakschuka) serveres til frokost i Tunisia, Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Iran, Jordan, Saudi Arabia, Palestina og Israel.Fortsett å lese «Shakshouka»
- SildetallerkenSildetallerken passer til frokost, forrett, lunsjrett eller som kveldskos. Sild brukes i hele Skandinavia, Storbritannia, de baltiske landene, Nederland, Øst-Fortsett å lese «Sildetallerken»
- Siste dag av ferien og spekemat til middagI dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager potetsalaten min. Poteter, kokt og delt i terninger 1Fortsett å lese «Siste dag av ferien og spekemat til middag»
- SkagenrøreSkagenrøre eller skagensalat smaker frisk og god og kan brukes som en deilig forrett, som lunsj i en baguett ellerFortsett å lese «Skagenrøre»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- SkalldyrsalatSkalldyrsalat passer godt som en lekker forrett, og som frokost eller lunsj på godt brød. Du kan selvfølgelig bruke ferskeFortsett å lese «Skalldyrsalat»
- SmazhenkaSmazhenka er en blanding av pai og pizza, som spises i deler av Øst-Europa. Jeg har fylt med løk, grillaFortsett å lese «Smazhenka»
- SmørgåstårtaSmørgåstårta smaker godt og er enkelt å lage, dersom du ikke har store ambisjoner for utseendet. Start med å lageFortsett å lese «Smørgåstårta»
- SolbærsildSolbærsild er noe helt nytt for meg, men jeg er veldig glad i solbær og regnet med at det måtteFortsett å lese «Solbærsild»
- SoppomelettSoppomelett er mettende og perfekt i disse sopptider, men kan selvfølgelig lages med sopp fra butikken hele året. Selv omFortsett å lese «Soppomelett»
- Šopska salatŠopska salat er en nydelig salat, som serveres i Bulgaria, Tyrkia, Kaukasus, Russland og Balkan. De bruker en geitost somFortsett å lese «Šopska salat»
- Søtpotetsuppe med smak av ThailandSøtpotetsuppe med smak av Thailand smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili. 2Fortsett å lese «Søtpotetsuppe med smak av Thailand»
- Spagetti carbonaraSpagetti carbonara er en videreutvikling av en gammel rett fra Lazio i Italia. Den er rask og lettvinn å lageFortsett å lese «Spagetti carbonara»
- Spagetti vongoleSpagetti vongole er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Meny harFortsett å lese «Spagetti vongole»
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- ellerFortsett å lese «Spansk potetomelett eller tortilla»
- Spekefat med middelhavssmakerSpekefat med middelhavssmaker er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lenge tilFortsett å lese «Spekefat med middelhavssmaker»
- Spicy, tomatisert laksesuppeSpicy, tomatisert laksesuppe fiskesuppen varmer godt en sen høst eller vinterkveld. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved åFortsett å lese «Spicy, tomatisert laksesuppe»
- SquashsuppeSquashsuppe smaker kjempegodt og er heller ikke så vanlig å få servert. Denne oppskriften er egentlig mammas og er passeFortsett å lese «Squashsuppe»
- Steam buns – Gua bao med oksekjøttSteam buns – Gua bao med oksekjøtt er en av favorittrettene mine for tiden. Du kan lage steam buns selv,Fortsett å lese «Steam buns – Gua bao med oksekjøtt»
- Steam buns med laksSteam buns med laks er en nydelig rett med harmoniske smaker. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chiliflak.Fortsett å lese «Steam buns med laks»
- StjerneskudStjerneskud er et nydelig dansk smørrebrød med en deilig saus, panert rødspette, kokt rødspette, røkelaks, reker, rogn, asparges, salat, sitronFortsett å lese «Stjerneskud»
- SursildSursild er kjent og kjært på mange norske frokostbord. Du kan kjøpe ferdig, men det er morsomt å lage sildFortsett å lese «Sursild»
- Syltet laksSyltet laks er det nyeste tilskuddet til julefrokosten vår og er veldig populært. Syltet laks kan også brukes som forrett.Fortsett å lese «Syltet laks»
- TabascosildTabascosild er morsomt, raskt og enkelt å lage. Det eneste som tar tid er ventingen, men denne tiden kan brukes tilFortsett å lese «Tabascosild»
- TacosildTacosild er lett å like og kan være barn og unges vei inn i sildens vidunderlige verden. 1 glass tomatsildFortsett å lese «Tacosild»
- TacosmørbrødTacosmørbrød er ostesmørbrød men texmex-smak og perfekt når du har tacorester. Du får brukt både kjøttsausen, salsaen, osten og guacamoleFortsett å lese «Tacosmørbrød»
- Tagliata Di ManzoTagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett ellerFortsett å lese «Tagliata Di Manzo»
- Tagliatelle med kyllingfilet og hjemmelaget pestoPasta med pesto er en italiensk klassiker. Her har jeg tilberedt den med kyllingfilet og rødløk. Pesto: 150 g ferskFortsett å lese «Tagliatelle med kyllingfilet og hjemmelaget pesto»
- Tapas – spanske småretterTapas – spanske småretter kan varieres nesten i det uendelige. Det behøver ikke å være så mye jobb heller, detFortsett å lese «Tapas – spanske småretter»
- Tarte flambéeTarte flambée er en spesialitet fra Alsace, i Frankrike, men den spises mye i flere av nabolandene også. Den erFortsett å lese «Tarte flambée»
- TartifletteTartiflette er en fransk rett med mye og kraftig ostesmak. Den smaker godt til lunsj, med en liten salat til,Fortsett å lese «Tartiflette»
- TerteskjellTerteskjell er en av oppskriftene som dukker opp når jeg blar i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Terteskjell var enFortsett å lese «Terteskjell»
- ThaifiskegryteThaifiskegryte både smaker god og er sunt. Jeg har brukt steinbit, laks og argentinske villreker, men du kan bruke andreFortsett å lese «Thaifiskegryte»
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe passer til både lunsj, forrett og som en deilig liten kveldsrett. Denne deilige fiskesuppa er toppet med reker. Det smakerFortsett å lese «Thaifiskesuppe»
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe har en mild smak av kokos og kan gjøres sterkere eller mildere, ved å justere chilimengden. 1 finhakket løkFortsett å lese «Thaifiskesuppe»
- Thailandsk kyllingsuppeThailandsk kyllingsuppe er en deilig og varmende rett, som passer godt nå på høsten. Om det frister med litt kokossmak, kanFortsett å lese «Thailandsk kyllingsuppe»
- Thaisalat med biffstrimlerThaimat er en nydelig kombinasjon av søtt, sterkt og syrlig, som jeg synes er helt fantastisk. Her har jeg lagdFortsett å lese «Thaisalat med biffstrimler»
- Thaisalat med mango og kyllingThaisalat med mango og kylling er en lett og god lunsj- eller middagsrett. Salaten passer også godt til andre typer kjøttFortsett å lese «Thaisalat med mango og kylling»
- ThaisildThaisild er en av de nyere sildevariantene på frokostbordet i jula, hos oss. Det høres kanskje merkelig ut å blandeFortsett å lese «Thaisild»
- Thaiwraps med kyllingThaiwraps med kylling er en velsmakende rett for hele familien. Tortillalefser kan brukes til mer enn taco og denne rettenFortsett å lese «Thaiwraps med kylling»
- TimatimTimatim er en salat fra Etiopia og Eritrea. Den kan fint spises alene, med litt brød, eller som tilbehør tilFortsett å lese «Timatim»
- TiropitakiaTiropitakia er små paier fylt med fetaost og urter passer til lunsj, forrett, kveldskos eller som en del av mezeFortsett å lese «Tiropitakia»
- Toast – ostesmørbrødToast – ostesmørbrød har vært tradisjon i England siden Victoriatiden, men spises i en eller annen variant i store delerFortsett å lese «Toast – ostesmørbrød»
- Tom kah gaiTom kha gai er en smakfull kyllingsuppe fra Thailand. De lager den med en hel kylling og med galangal. DenneFortsett å lese «Tom kah gai»
- TomatbruschettaTomatbruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese «Tomatbruschetta»
- Tomatisert fiskesuppeTomatisert fiskesuppe smaker godt, både som en lunsjrett, kveldsrett og som forrett til en middag. Denne varianten er ganske såFortsett å lese «Tomatisert fiskesuppe»
- Tomatsuppe med baconTomatsuppe med bacon smaker ekstra godt når dagene er kalde, men passer hele året, som lunsj, forrett eller kveldskos. 1Fortsett å lese «Tomatsuppe med bacon»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Tomatsuppe med eggTomatsuppe med egg er en klassiker, som mange har vokst opp med. Tomatsuppe spises over store deler av verden, menFortsett å lese «Tomatsuppe med egg»
- Trøffelpasta med kylling, tomater, parmesan og basilikumDenne retten er enkel og full av smak. Oppskriften er passe til 4 personer. 1 pk. trøffelpasta (fås bl.a. påFortsett å lese «Trøffelpasta med kylling, tomater, parmesan og basilikum»
- Tunfisk på japansk visTunfisk på japansk vis er fersk, nesten rå tunfisk, servert med salat og en nydelig, japansk saus. Du fårFortsett å lese «Tunfisk på japansk vis»
- Tunfisk som i NiceTunfisk kan varieres i nesten det uendelige og denne varianten er inspirert fra Nice i Frankrike. Tunfisk stekes som biff,Fortsett å lese «Tunfisk som i Nice»
- TunfisktatakiTunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kanFortsett å lese «Tunfisktataki»
- Tuvas lapperTuvas lapper er nydelige, spesielt når de er nystekte og fortsatt varme. Hun steker dem på takke, men om duFortsett å lese «Tuvas lapper»
- Tyrkisk pastasalatTyrkisk pastasalat er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Den kan også brukes som en del av en meze (småretter fraFortsett å lese «Tyrkisk pastasalat»
- VelkomstmatVelkomstmat er en liten anretning man kan servere, når man trenger litt smått å tygge på når man får gjester.Fortsett å lese «Velkomstmat»
- Vietnamesisk salat med nuoc namdressingVietnamesisk salat med nuoc namdressing er frisk og sprø. Det vietnamesiske kjøkken byr på mange smaker og her får duFortsett å lese «Vietnamesisk salat med nuoc namdressing»
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat,Fortsett å lese «Vitello tonnato»
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en fantastisk italiensk rett som vanligvis brukes til lunsj, som forrett eller som en liten godbit påFortsett å lese «Vitello tonnato»
- Vitello tonnato – en kjapp juksevariantVitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.Fortsett å lese «Vitello tonnato – en kjapp juksevariant»
- WaldorfsalatWaldorfsalat smaker nydelig til kalkun og kylling. Det passer også godt til mange slags kjøttpålegg. 4 røde epler, skrelt ogFortsett å lese «Waldorfsalat»
- Welsh Rabbit eller welsh rarebitWelsh Rabbit eller welsh rarebit er en walisisk rett fra 1700-tallet. Det var mye fattigdom og derfor måtte de væreFortsett å lese «Welsh Rabbit eller welsh rarebit»