Lys lapskaus

Lys lapskaus er nydelig tradisjonsmat, som jeg gjerne serverer på høsten eller vinteren, som søndagsmiddag.

800 g lettsaltet svinekjøtt, gjerne en stor knoke med 800 g kjøtt på

4 gulrøtter, skrelt og delt i terninger

1 persillerot, skrelt og delt i terninger

200 g sellerirot, skrelt og delt i terninger

500 g poteter, gjerne noen kokefaste og noen melne, skrelt og delt i terninger

1 løk, finhakket

2 laurbærblader

5 dl vann

Kok kjøttet med laurbærblader i vann til det er mørt (faller av beinet), min. 2 timer. Ta opp kjøttet, del i terninger, som legges tilbake i kjelen. Beinet kan gjerne kokes med videre også.

Tilsett grønnsaker og poteter, og alt småkoke videre til alt er helt mørt. Potetene kan gjerne koke litt i stykker så de jevner lapskausen litt. Rør av og til, så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper. Om du vil, kan du tilsette finhakket bladpersille rett før servering.

Server lys lapskaus med flatbrød eller godt brød. Du finner oppskrift på et nydelig grytebrød her.

 

Du finner masse oppskrifter på norsk tradisjonsmat her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese