Madeiragryte har kraftig, rund og god smak og kjøttet blir fantastisk mørt, etter flere timer i ovnen.
1 kg høyrygg av storfe
Smør/olje til steking
50 g tørket steinsopp
400 g gulrot,
300 g småløk
3 fedd hvitløk
1 kvast fersk timian
2 laurbærblader
600 g hakkede tomater
2 ss tomatpuré
4 dl Madeira
4 dl oksekraft, ev. vann og fond
1 appelsin, kun saften
2 ss soyasaus
Salt og pepper
Ev. litt brun maisennajevner
1 pk persille, finhakket
Del kjøttet i store terninger, krydre det med salt og pepper og brun det godt på alle kanter på høy temperatur i smør/olje. Ta ut kjøttet og fres løken og gulrøttene raskt, før du legger kjøttet tilbake, tilsetter hvitløk og tomatpuré og blander godt. Tilsett tomater, Madeira, kraft, appelsinsaft, soyasaus, timian og laurbærblader og kok opp. Rør godt og sett gryta med lokket på i stekeovnen på 140 grader i 4 timer, den siste timen uten lokk. Smak til med salt og pepper og om madeiragryten virker for tynn, kan du røre inn litt maisennajevner og koke opp igjen. Rør inn persillen og server med ris, kokt etter anvisning på pakken.
Du finner flere oppskrifter på spennende gryteretter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.